Bananinis pyragas su mokos pertepimu.

fdg

Bananinis pyragas su mokos pertepimu
Banana Cake with Mocha Frosting

Aš paskutinę akimirką supratau, jog 23 cm skersmens formos neturėjom. Teko kepti didesnį ir plonesnį pyragą.
Aukšesnis “storuliukas”, beabejo, būtų geriau, nors ir šis gerulis🙂.

350 g miltų
1 1/2 a. š. cinamono
1 1/2 a. š. kepimo miltelių
3/4 a. š. sodos
1/2 a. š. druskos
230 g nesūdyto sviesto, kambario temperatūros
300 g cukraus
1 a. š. vanilės ekstrakto
1 v. š. tirpio kavos/espresso miltelių
2 dideli kiaušiniai, kambario temperatūros
90 g kefyro/jogurto/grietinės, kambario temperatūros
500 ml trintų bananų masės
125 g pekano/graikinių riešutų, paskrudintų ir pasmulkintų

Orkaitė – 175C. Riebalais ištepti dvi 23 cm skersmens formas, o šonus iškloti kepimo popierium (apykakle).
Persijoti miltus, cinamoną, kepimo miltelius, sodą ir druską. Išmaišyti.
Plaktuvu išplakti sviestą su cukrum iki purumo (3-5 min.) Sudėti vanilę, kavos miltelius.
Po vieną įmušti kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakant.
Įmaišyti pusę miltų masės, jogurtą ir trintų bananų masę. Padidinti plaktuvo greitį ir įmaišyti likusius miltus.
Įmaišyti riešutus.
Tešlą padalinti į formas ir kepti apie 40 min.
Ataušinti ant grotelių.

150 g nesūdytų žemės riešutų
100 g cukraus
45 ml vandens
1/2 a. š. druskos
1/8 a. š. cinamono

Visad pasiteisinantis receptas.

280 g juodojo šokolado, pjaustyto
125 ml stiprios kavos
140 g nesūdyto sviesto, gabaliukais ir kambario temperatūros

Šokoladą užpilti kava ir dubenėlį statyti virš verdančio vandens garų. Maišant tirpinti, kol masė taps vienalytė.
Nuimti nuo ugnies ir įmaišyti sviestą iki vientisos masės. Palikti masę ataušti, kol ji taps tepamos konsistencijos.

Vieną bananinio pyrago pagrindą aptepti maždaug 180 ml pasiruošto kremo. Ant viršaus dėti antrą pagrindą. Viršų ir šonus aptepti likusiu kremu ir ant viršaus užbarstyti 100 g smulkintų karamelizuotų riešutų.

Laikyti kambario temperatūroje.

Skonis: 10/10

Aš nesitikėjau, o ir jūs nesitikėkit, jog tai nors kiek panašu į burnoje lengvai tirpstantį tortuką, bet atsiplėšti nuo jo sunku. Pyragas yra gan tvirtas ir standus, bet tiek pagrindas, tiek standesnis pertepimas ir traškūs riešutai čia be proto puikiai dera. Jau sakiau, – gerulis🙂

Bananinis pyragas su mokos pertepimu.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s