Lietuviško varškės sūrio pyragas.

P1180091

Lietuviško varškės sūrio pyragas
Iki Virtuvės knyga

375 g naminio varškės sūrio
5 kiaušiniai
210 g grietinės
65 g kukurūzų miltų
160 g cukraus
395 g Rama Creme Bonjour (natūralaus)
1 a. š. vanilės ekstrakto

Orkaitė – 130C.
Sūrį sutarkuoti stambia tarka.
Kiaušinius išplakti su grietine. Įmaišyti miltus, cukrų, kreminį sūrelį ir vanilę. Įmaišyti trupintą sūrį.
Masę supilti į formą ir kepti 30 min.
Ataušinti kambario temperatūroje ir atšaldyti šaldytuve.

Masė atrodė skystoka, todėl kepiau apie 45 min. Per papildomas 15 min. stebuklo neįvyko ir pyragą ištraukiau su baime.
Leiskite ataušti, leiskite sustingti. Sūrpyragis, gi.

75 g sviesto, tirpinto
140 g trapių sausainių
20 g kakavos
žiupsnelis druskos
Medaus

Sausainius susmulkinti ir sumaišyti su kakava, druska ir sviestu.

Pyragą tiekite su sausainių trupiniais ir medumi.

Skonis: 10/10

Žinot tą jausmą, kai valgai ir nenori, kad tai kada nors baigtųsi?
Mantas sakė – tobulas. Geresnio sūrpyragio dar nevalgė.

Lietuviško varškės sūrio pyragas.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s