Avinžirnių ir grybų troškinys.

gh

Avinžirnių ir grybų troškinys
Vegan Rosemary Mushroom Chickpea Ragout on Toast

1 v. š. vynuogių kauliukų aliejaus
1 šalotinis svogūnas (ar 1/3 paprasto)
rozmarino stiebelis
apie 300 g grybų (galit maišyti), pjaustytų
šliūkštelėjimas chereso acto (aš naudojau raudono vyno)
1 a. š. pomidorų pastos
1-2 a. š. Vusterio padažo
kupina stiklinė virtų avinžirnių
1 stiklinė daržovių sultinio
dosnus šliūkštelėjimas kokosų/anakardžio pieno*
1 a. š. “Arrowroot” miltelių (galite naudoti krakmolą)**
druska, pipirai
skrudintos duonos

* Vardan veganų, nenaudokite paprasto pieno. Pati gaminau su kokoso, tai užtikrinu, jog jis ten tobulai tinka.
** jei nesate veganai ar nusistatę prieš krakmolą – drąsiai jį ir naudokite.

Aliejuje lengvai apkepti smulkintą svogūną, sudėti rozmariną ir kepti apie porą minučių, kol pakvips, o svogūnai bus permatomi.
Sudėti pjaustytus grybus, actą, pomidorų pastą, Vusterio padažą ir avinžirnius. Viską išmaišyti ir pakepti apie 3 min.
Supilti sultinį ir virti, kol jo sumažės trečdaliu, o grybai bus minkštučiai. Supilti kokosų pieną ir pagardinti druska bei pipirais.
Krakmolą sumaišyti su nedideliu kiekiu skysčio iš troškinio ir supilti atgal. Leisti troškiniui lengvai sutirštėti.
Laikyti šiltai.

Paskrudinti duoną ir patiekti su troškiniu bei keliais šviežio rozmarino lapeliais.

Skonis: 10/10

Supilti kokį tirštesnį troškinį ant paskrudusios duonos – mano hobis. Leisti daliai duonos permirkti, o kitai pusei – likti traškiai.
Apart to, kad pati patiekalo koncepcija mane labai tenkina, tai skonis irgi visiškai fantastiškas. Švelnūs grybai ir kiek kietesni avinžirniai, viską pašvelninęs kokosų pienas ir gaivusis rozmarinas.
Love it, love it, love it.

Avinžirnių ir grybų troškinys.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s