Vištiena su moliūgais.

Žinot, kaip kartais būna, jog nekantrauji išbandyti patiekalą, o jis nenusiseka. Žinot. O kai vistiek esi isitikinęs, jog patiekalas gali būti geras ir susiplanuoji šią “nesėkmę” antram dubliui su savom modifikacijom? Tai šį kart truputuką apie tai.

Kažkada seniai kepiau moliūgus su džiovintais pomidorais. Mocarela švelniai perkepė, o moliūgai iki galo neiškepė. Traktavau tai kaip atskirą patiekalą ir dėl man nežinomų priežasčių jį išsisaugojau. Šiam kartui.

Šį kart permečiau akimis tik sudedamąsias dalis ir viską dariau savo būdu. Tinkamui garnyrui prie kvapnios apelsininės vištienos.

P1180145

Moliūgus supjaustom smulkiais kubeliais, paskleidžiam kepimo inde nestoru sluoksniu. Apšlakstom aliejum (visada puikiai tinka nuo džiovintų pomidorų), pagardinam druska, pipirais. patrupinam raudonėlio ir lengvai apšlakstom šviežiom apelsinų sultim. Dedam į 200C įkaitintą orkaitę ir kepam, kol moliūgai lengvai pradės minkštėti.
Moliūgus pagardinam pasmulkintais džiovintais pomidorais ir toliau kepam, kol jau bus visai minkštučiai. Tada pats laikas patrupinti pelėsinio ir mocarelos sūrio, pabarstyti migdolų plokštelėm ir dar porą minučių pakepti. Patiekti prie keptos mėsos (nors turiu įtarimą, jog šaldiklyje dar esantys koldūnai su aviena ten irgi be proto tiktų. Be proto)

Skonis: tiesiog….aaarghhhh. Įsimylėjau.

Apelsininė vištiena
Virtuvė nr 6, 2010

8 šlaunelės
1 apelsino sultys
1 apelsinas
3 v. š. sojų padažo
1 v. š. tarkuoto imbiero
1 a. š. cinamono
2-3 žvaigždiniai anyžiai
5-6 česnakų skiltelės
3 v. š. alyvuogių aliejaus
1/2 a. š. grūstų kvapiųjų pipirų
druskos, juodųjų pipirų

Apelsino sultis, sojų padažą, imbierą, cinamoną, anyžius, išspaustus česnakus, aliejų, pipirus ir druską sumaišyti. Sudėti vištieną ir palikti marinuotis nakčiai šaldytuve.
Orkaitė – 220C.
Skiltelėmis pjaustytą apelsiną ir vištieną sudėti į formą ir kepti apie valandą.

Skonis: Švelni ir kvapni. Prie moliūgų mega tobulai derėjo. Arba moliūgai mega tobulai derėjo prie vištienos.
Pora kaip tvora🙂

Vištiena su moliūgais.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s