Porų skrebučiai.

Jau ne kartą įsitikinau, jog tiesiog svieste pakepti pjaustytus porus ne visada užtenka. Mano atveju (ir nuomone), per amžius tam, kad jie taptų švelnūs ir kreminiai tinka truputis tiek baltojo vyno, tiek grietinėlės (neriebios).

P1180148

Porų skrebučiai su Čederiu
Vegetariški patiekalai

15 g sviesto
2 porų
pora čiobrelių stiebelių
3 v. š. riebios grietinėlės *
50 g Čederio
2 storos riekės rupios duonos
druskos, pipirų

* grietinėlę galite naudoti neriebią, taip pat, kaip jau ir minėjau, šlakelis baltojo vyno ten irgi puikiai dera.
Vėliau vietoj Čederio sėkmingai pamėginkit su pelėsiniu/ ožkos sūriu.

Porus supjaustyti pusžiedžiais (tik šviesiąją poro dalį) ir apie 10 min. kepti svieste ant nestiprios ugnies, kol porai suminkštės.
Pagardinti čiobreliais, grietinėle ir dar porą minučių pakepti. Įmaišyti 2/3 tarkuoto sūrio ir pagardinti druska bei pipirais pagal skonį.
Masę storai tepti ant duonos riekių, pabarstyti likusiu sūriu ir pakepti orkaitėje (griliaus funkcija), kol apskrus.

Skonis: 9.5/10

Visų pirma, mes labai mėgstame porus. Ir traškius sumuštinius. O tai, kad pavyko šį kart iš jų išlaužti švelnią, kreminę ir sūrinę konsistenciją tik dar daugiau gėrio prideda.

Ne pabaiga. Pasinaudojus proga ir pradėjus pasakoti apie pusrytinius sumuštinius turiu dar vieną…tikrą….BOMBĄ.

Sumuštinis su kiaušiniu ir kumpiu
“Bird’s Nest” Breakfast Sandwich

sviesto kepti
4 riekelių duonos, viduryje padaryti skylutes (pirato akiai)
4 kiaušinių
druskos, pipirų
majonezo
keli griežinėliai kumpio/šoninės
rukolos
džiovintų pomidorų

Sviestą ištirpinti keptuvėje. Sudėti duonos riekeles, į vidurį įmušti kiaušinį, pagardinti druska ir pipirais. Lengvai apkepti iš abiejų pusių, kad duona būtų paskrudusi, bet trynys vis dar skystokas.
Dvi riekeles lengvai aptepti majonezu, dėti mėgstamo kumpio (gali būti skrudinta šoninė, vytintas kumpis ir pan.) Paskleisti rukola ir uždėti keletą saulėje džiovintų pomidorų. Sumuštinius užvožti likusiom dviem riekelėm ir… mėgautis.

Skonis: 10/10

Aha, įsivaizduojat kokie tai karališki pusryčiai?
Visi skoniai taip maloniai dera, o prapjautas trynys tiesiog užtvindo lėkštę savo gėriu. Pasaka.
Turiu įtarimą, jog tai vienas tų patiekalų, kuriais galėsiu bandyti nuo šiol Mantą papirkinėt.

Porų skrebučiai.

2 komentarai “Porų skrebučiai.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s