Lašiša su ožkos sūriu.

Žuvis pas mus retas svečias. Labai retas. Galbūt todėl, jog nemoku ir (dažniausiai) nenoriu su ja terliotis, galbūt todėl, kad nesvaigstu nuo jos kvapų ir patiekalų (su keliom išimtim). Ir tos kelios išimtys man vis patvirtindavo, jog pietums tai gali būti lengvas, bet sotus patiekalas, o keletas papildomų ingredientų gali sukurti tikrai nekasdienius pietus.

P1180466

Lašiša su ožkos sūriu
“Virtuvės” žurnalas

4 asmenims:
800 g lašišos filė
druskos, pipirų
1 v. š. aliejaus
100 g ožkos sūrio
2 v. š. lazdyno ir migdolų riešutų, smulkintų
3 v. š. juodųjų serbentų uogienės
2 v. š. medaus
šviežių rozmarinų

Pastebėjimai: siūlau laikytis recepto. Rūgštelės nuo juodųjų serbentų reikia, ožkos sūrio pelėsiškumo irgi. Pirmą kart netyčia čiupom ožkos sūrį su medum, tai patikėkit, variantas ne tas. Likit prie standartinio.
Rozmarinų nebijokit, šiam patiekalui reikėtų 2-3 šakelių.

Lašišą sudėkite į aliejumi pateptą kepimo indą.
Pabarstykite druska, pipirais. Ant lašišos sudėkite ožkos sūrį, uogienę, pagardinkite riešutais, medumi ir rozmarinu. Kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje 15-20 min.
Patiekti su salotomis ir skrudinta duona.

Skonis: 9.5/10

Suraukiu nosį kai pajuntu kepamos žuvies kvapą, bet mielieji, patiekalas itin geras.
Nereikalauja jokių gabumų, padaromas staigia ir efektas stiprus. Žodžiu, nustebinti galit pridėdami beveik nulį pastangų.
Jei nors kiek toleruojat žuvį – pirmyn.

Lašiša su ožkos sūriu.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s