Dešrelės su porais ir spanguolių čatniu.

a

Dešrelės su porų-bulvių koše ir spanguolių čatniu
Sausage with pan cooked chutney and leek mash

1 kg bulvių
2 porai
200 ml pieno
druskos, pipirų
alyvuogių aliejaus
šalavijo lapelių
2 raudoni svogūnai, supjaustyti plonomis skitelėmis
dosni sauja spanguolių (šviežių/atitirpintų)
2.5 cm ilgio cinamono lazdelė
5 cm ilgio imbiero gabalėlis, tarkuotas
3 v. š. balzamiko acto
8 geros kokybės kiaulienos dešrelės

Bulves nulupti, perpjauti per pus. Išvirti lengvai pasūdytame vandenyje.
Kol bulvės verda, porus supjaustyti pusžiedžiais. Sudėti į įkaitintą aliejų keptuvėje, apkepti, pagardinti druska, pipirais ir dar pakepti, kol suminkštės. Supilti pieną, palaukti kol užvirs ir nuimti nuo ugnies. Sudėti ant išvirtų ir nusunktų bulvių, sutrinti į vientisą košę. Uždengti ir laikyti šiltai.

Įkaitintame aliejuje apskrudinti šalavijo lapelius, sudėti ant popierinio rankšluosčio, kad riebalų perteklius susigertų.

Pjaustytus svogūnus kepti aliejuje apie 5 min. Sudėti spanguoles, cinamoną ir šliūkštelt vandens. Pavirti apie 10-15 min., kol svogūnai suminkštės ir čatnio kiekis sumažės. Sudėti imbierą, balzamiko actą ir dar pakaitinti 30 sekundžių. Nuimti nuo ugnies, pagardinti druska, pipirais ir išimti cinamono lazdelę.
Čatnis gali būti paruoštas iš anksto.

Dešreles apkepkite jums norimu būdu: keptuvėje/grilyje ar orkaitėje.
Dešreles dėti ant bulvių-porų košės ir patiekti su spanguolių čatniu bei keliais traškiais šalavijo lapeliais.

Skonis: 10/10

Nuo pat pradžių galvojau, jog patiekalas šlovei tikrai nebus pasmerktas. Daug kas priklauso nuo dešrelių, su kuriomis mes per amžius turim bėdų, nes nežinom kur gerų ir patikimų ieškoti. Dažniausiai neperkam. Kartais perkam kas akims priimtiniau.
Truputuką ankščiau pagamintas čatnis irgi rodės perdėm intensyvus, spanguolių kartumas vis lįsdavo lauk.
Bet, tarkim, jog kelio atgal nėra ir mes tęsiam gaminimą.

Buvo skanu. Buvo labai skanu. Komfortabili, bet moderni interpretacija dešrelių ir bulvių košės tema.
Dešreles rinkitės savo mėgstamiausias, čatnis praskaidrina ir skonius, ir spalvinę gamą ir tinka čia kaip niekas kitas. Keli traškūs šalavijo lapeliai – netikėtas ir labai malonus atradimas.
Tikrai kartosim.

Dešrelės su porais ir spanguolių čatniu.

4 komentarai “Dešrelės su porais ir spanguolių čatniu.

    1. Kaip ir minėjau, su ta problema susiduriam ir mes🙂
      Nežinau, todėl nieko parekomenduoti ir negaliu. Pavaikštom po turgų, mėsos parduotuves ir nusiperkam kas akims priimtiniau.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s