Velykinės bandelės.

asd

Velykinės bandelės
Classic hot cross buns

1 v. š. sausų mielių (8.5 g)
110 g cukraus
375 ml drungno pieno
635 persijotų miltų
2 a. š. meduolių prieskonių
2 a. š. cinamono
50 g sviesto, tirpinto
kiaušinio
240 g razinų
55 g cukruotų citrusų žievelių (nebūtina)

75 g miltų
80 ml vandens
sviesto patiekimui

Mieles, 2 a. š. cukraus ir pieną sumaišyti, 5 min. atidėti į šalį. Paviršiuje turėtų pasirodyti burbuliukai – ženklas, kad mielės pradėjo veikti.
Įmaišyti likusį cukrų, miltus, prieskonius, sviestą, kiaušinį, razinas ir citrusų žieveles. Tešlą minkyti ant miltais pabarstyto stalviršio apie 8 min., kol taps elastinga ir vientisa. Tešlą dėti į aliejumi išteptą indą, apkloti švariu ranksluoščiu ir valandai dėti į šiltą vietą, kad tešla pakiltų dvigubai.
Tešlą padalinti į 12 dalių ir suformuoti bandeles. Jas sudėti į riebalais pateptą 22 cm kvadratinę formą, uždengti rankšluosčiu ir leisti dar kilti apie 30 min.
Sumaišyti miltus su vandeniu, masę perdėti į švirkštą ir išspausti kryžmai linijas ant bandelių. Dėti į iki 200C įkaitintą orkaitę ir kepti 30-35 min.

1 v. š. vandens
2 a. š. želatinos
110 g cukraus
60 ml vandens

Želatiną sumaišyti su 1 v. š. vandens ir atidėti keliom minutėm išbrinkti.
Cukrų užvirti su vandeniu ir virti kol cukrus ištirps. Sudėti išbrinkusią želatiną ir dar pakaitinti 1-2 min. kol želatina ištirps. Sirupu aptepti jau iškeptas ir dar karštas bandeles.

Patiekti su sviestu.

Skonis: 9.5/10

Minkštos, kvapnios ir naminės. Mano nuomone, tešla labai vykus, išpampusios razinos irgi gerai. Džiovintas vaisius galite adaptuoti pagal savo poreikius, o gal ir citrinos žievelių ar prieskoninių žolelių įmaišyti norėsite.
Šventiniam rytui.
Turėkite omeny, jog kaip ir naminės bandelės, skaniausios tą pačią dieną. Vėliau sausėja. Puiki proga susikviesti būrį artimų žmonių pusryčiams.

Velykinės bandelės.

2 komentarai “Velykinės bandelės.

    1. Šitą tai žinau.
      Pati planavau jas kepti jau apie 3-4 metus ir vis ką kitą iškepdavau irgi🙂
      Rodos, bandelės, galima išsikepti bet kada, bet kepti jas Velykoms, vistiek, kažkokios magijos turi🙂

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s