Alaus rizotas su Gouda ir čiobreliais.

P1180328

Alaus rizotas su Gouda ir čiobreliais
Beer risotto with sausage and Gouda

  • Kam reikia petražolių, kai po ranka turi čiobrelių? Prie alaus tinka puikiai.
  • Čiorizo čia derės labai gerai, bet pati turguje nusipirkau porą vytintų dešrelių, odeles nulupau ir smulkintuvu susmulkinau.
  • Vegetarų vietoje (ir nebūtinai) drįsčiau dešreles keisti grybais. Ypatingai, jei turit miško.
  • Buvo kilus mintis dar truputuką kmynų pridėti. Rodos, prie alaus tikti turėtų. Jei kam patinka idėja ir taip padarysit – pasidalinkit įspūdžiais.
  • Pipirų reikės, bet iš inercijos tai nepamirškit neberti druskos. Sūrumo nuo sultinio, dešrelių ir truputuką alaus daugiau nei pakanka.

1 v. š. aliejaus
200-250 g dešrelių
1/2 vidutinio svogūno
2 česnako skiltelės
1 stiklinė apvalių ryžių
360 ml tamsaus alaus, kambario temperatūros
3 stiklinės vištienos sultinio
1 v. š. sviesto
1/2 stiklinės tarkuoto Gouda sūrio
pipirų, čiobrelių

Aliejuje apkepti smulkintą dešrelę (apie 3 min.), išimti ir atidėti.
Į keptuvę sudėti smulkintą svogūną ir išspaustą česnaką, kepti kol suminkštės, 3-4 min. Sudėti ryžius ir dar kepti 1-2 min., kol ryžiais taps permatomi.
Supilti pusę kiekio alaus, gaminti, kol susigers. Supilti likusį alų ir irgi maišant virti, kol susigers. Tada pilti po samtį sultinio ir toliau gaminti. Sultiniui susigėrus – įpilti dar.  Gaminti, kol ryžiai išvirs ir rizotas taps kreminės konsistencijos (25-30 min.). Kelias minutes prieš pabaigą sudėti apkeptas dešreles į rizotą ir baigti gaminti.
Įdėti 1 v. š. sviesto, Gouda. Išmaišyti, užndegti ir porai minučių palikti pastovėti. Pagardinti pipirais, čiobreliais ir patiekti.

Skonis: 9.5/10

Drįsčiau teigti, jog tikras vyrų maistas, bet merginom irgi tiks. Netgi labai tiks. Alus, nieko neužgožianti švelni Gouda, kiek charakterio suteikiančios dešrelės ir vasaros pievas primenantis čiobrelis.  Stipri sąjunga.
Atsargiai balansuokit su sūrumu, nes pati jau buvau ant ribos.

Alaus rizotas su Gouda ir čiobreliais.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s