Pierogi.

Iš vakaro kepiau sodos duoną – namai kvepėjo pyragu kaip niekad. Ryt pramerkus mums akis sakau:
– einam duoną valgyt
– ten keksas
– duona.
– keksas.
– kaip pavadinsi, taip nepagadinsi. Jei yra bananų duona, reiškia duona. Jei sodos duona – tai duona. Einam valgyt.

Kas aš, kad ginčytis ir ginčą laimėjus pripažinti, jog pyragus (duonos pavadinimu prisidengusius) valgau?

Pietums, manau, bus pierogi.

***

Kartais sunkoka būna spręsti apie patiekalą, kurio niekada nesi ragavęs. Rezultatą gauni, bet ar jis teisingas, ar ne – only LENKAI žino.
Patiekalas išėjo labai vientisas. Tiek virtinukų įdaras, tiek svogūnai, truputis graikinio jogurto ir keli čiobrelių potėpiai labai darniai susiliejo į visumą.
Galbūt būtų galima eksperimentuoti su kiek drėgnesniu padažu, nes tokiu atveju, patiekalas gali pasirodyti kiek sausokas.

Kolkas esu bene palankiai nusiteikus jų atžvilgiu, o turint omeny, jog su įdaru galima eksperimentuoti kiek jėgos leidžia – visai linksma pasidaro.

P1180355

Tešlai
Šaltinis

2 stiklinių miltų
1 a. š. druskos
kiaušinis
1/2 stiklinės šilto vandens
2 v. š. aliejaus

Viską sumaišykit, suminkykit tešlą. Uždengus leiskite pailsėti 30 min.
Iškočiokite iki 3 mm storio, išpjaukite apskritimus, įdarykite ir suformuokite virtinukus.
Virkite pasūdytame vandyje 5-8 min., kol išplauks. Paskui galite dar keptuvėje apkepti.
Tešlos užteks 1/3 -1/2 nurodyto įdaro.

Įdarui
Šaltinis

1 stiklinės grikių
1 svogūno, smulkinto
2 bulvių, virtų
100 g birios varškės
druskos, pipirų
alyvuogių aliejaus

Grikius išvirti pasūdytame vandenyje.
Svogūną apkepti aliejuje.
Sumaišyti grikius, svogūną, traiškytas bulves, varškę, pagardinti druska ir pipirais. Mase įdaryti virtinius.

Patiekti su graikiniu jogurtu, čiobreliais ir keptais svogūnais (bene karamelizuotais).

Skonis: 9/10

Truputuką sausoka buvo, bet pradžia yra.

Pierogi.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s