Red Velvet.

2014-05-17 15.38.34

Red Velvet
Red Velvet Cake

125 g sviesto
1 1/2 stiklinės cukraus
2 kiaušiniai
1 1/2 stiklinės miltų
2 v. š. kukurūzų miltų
2 v. š. kakavos miltelių
1 stiklinė kefyro
1 v. š. raudonų maistinių dažų, gelio*
1 a. š. vanilės ekstrakto
1 a. š. sodos
1 a. š. acto

Maskarponės kremo
aviečių
baltojo šokolado

* dažų stiprumas priklauso nuo gamintojo, todėl skaitykite instrukcijas ant pakuotės. Pati naudojau Dr. Oetker ir pyliau daugiau, nei 1 v. š.

Sviestą išsukti su cukrum. Po vieną įmušti kiaušinius.
Sumaišyti miltus, kukurūzų miltus, kakavą, žiupsnelį druskos.
Sumaišyti kefyrą su dažais ir vanile. Į sviesto masę sudėti pusę miltų ir išmaišyti. Supilti kefyrą, išmaišyti, sudėti likusius miltus. Gerai išmaišyti.
Sodą nugesinti actu ir įmaišyti į tešlą.
Tešlą paskirstyti į 2×20 cm skersmens riebalais pateptas formas ir kepti iki 180C įkaitintoje orkaitėje 30 min. Leisti biskvitams 10 min. pastovėti formoje, vėliau išversti ant grotelių ir galutinai ataušinti.
Biskvitus suvynioti į plėvelę ir dėti 45 min. į šaldiklį (kad lengviau perpjaut būtų). Biskvitus perpjaut išilgai per pus, kad turėtumėte 4 papločius.

375 g maskarponės
375 g kreminio sūrio
1 1/2 stiklinės cukraus pudros
1 a. š. vanilės ekstrakto
450 ml plakamosios grietinėlės

indelio aviečių**

** Avietėms kiek ankstoka, bet galima drąsiai atitirpinti šaldytas. Prieš tai jas atsargiai nuvarvinkite sietelyje, jog pyrago nesuskystintumėt.
Manau taip pat tiktų naminis aviečių džemas. Tiesiog plonai ir kukliai paskleiskite jį ant kremo vietoj aviečių.

Mikseriu išsukti kreminį sūrį, cukrų ir vanilę. Sudėti maskarponę, išsukti. Supilti grietinėlę ir plakti, kol kremas bus vientisas. Dėti 30 min. į šaldytuvą ir vėliau naudoti kaip pertepimą papločiams.

50 g baltojo šokolado

Jei norite “drožlių”.
Išsikirpkite 10×20 cm kepimo popieriaus stačiakampį. Ištirpinkite baltą šokoladą, jį plonai paskleiskite ant kepimo popieriaus, apvyniokite aplink stiklainį ir palikite sustingti šaldytuve. Šokoladinį puslankį dėkite ant torto viršaus.

Skonis: 10/10

Kosmosas. Išskyrus tai, jog pats tortas yra fenomenaliai puikaus skonio, tai ir atrodo jis neblogai. Raudonos ir baltos spalvos kontrastai, spėju, daugeliui patikti gali.
Papločiai minkšti ir kremas tobulai švelnus. Visapusiškas pasisekimas.

2014-05-17 15.41.47

Red Velvet.

5 komentarai “Red Velvet.

  1. Arune sako:

    Sveiki. O jeigu kremą daryčiau tik iš maskarponės ir grietinėlės bei įdėčiau citrinos rūgšties?Kaip manote, nepagadintų? Beje, kur gauti vanilės ekstrakto,visur jo ieškau:(
    p.s. man labai patinka jūsų blog’as, receptai visi neįtikėtinai nuostabūs,keletą jau išbandžiau, labai džiaugiuosi jį atradusi. Šį tortą planuoju gaminti draugės 18 gimtadieniui:))

    1. Vaniles ekstraktas – M&S parduotuveje rasti galima. Arba gamintis paciai, bet kelis menesius palaukti reikes.
      O kokiu tikslu citrinos rugsties reikia? Rugsteles nori? Su milteliais nerizikuociau, su citrinos sultim – gal. Asmeniskai pati, visas rugsteles kremui palikciau nuosaly ir palikciau ji saldziu.

      Atsiprasau uz nerastinguma, sedziu prie kompiuterio be lietuviskos klaviaturos.🙂

      Man visad be proto malonu girdeti malonius atsiliepimus. Aciu🙂

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s