Juodi žalių žirnelių burgeriai.

Jokio trick nėra. Ant juodų bandelių užsikabinau kai Mėsainių knygoj užmačiau. Tada paaiškėjo, kad Burger King idėja irgi visai nieko pasirodė.
Bandeles galite daryti mėgstamas, tik įmaišykite sepijų rašalo, kurio Užupio krautuvėj nusipirkti galite.

O toliau. Toliau mielieji kas jums tik į galvą ateis. Galbūt, kaip ir mes, norėsite salotų, žaliųjų žirnelių ir mėtų paplotėlio,džiovintų pomidorų ir ožkos sūrio su citrinų žievelėm.
O galbūt norėsite pomidorus pakeisti chorizo, ožkos sūrį – tepamu sūreliu. Paplotėlius galite daryti daržovinius arba įprastus mėsos. Gardinkite čatniais, sūriai, daržovėmis ir pačių pasigamintais padažais.

g

Brioche bandelės
Light Brioche hamburger buns

1 stiklinės šilto vandens
3 v. š. šilto pieno
2 1/2 v. š. cukraus
2 a. š. sausų mielių
3 stiklinių duonos miltų
1/3 stiklinės įprastų miltų
1 1/2 a. š. druskos
35 g sviesto, minkšto
didelio kiaušinio

Vandenį sumaišykite su sepijų rašalu, pienu, cukrumi ir mielėm. Palikite 5 min. pastovėti.
Sumaišykite miltus ir druską. Sudėkite sviestą ir trinkite, kol masė taps trupininė. Įmaišykite plaktą kiaušinį ir supilkite vandens masę. Tešlą (geriau plaktuvo pagalba su specialiais antgaliais) maišyti kol sueis į gumulą (8-10 min.).
Tešla bus labai lipni. Perdėkit į dubenį, uždenkit ranksluoščių ir dėkit 1-3 valandom į šiltą vietą pakilti.

Padalinkit į 8 dalis (man išėjo 11 bandelių). Tešlos gumulėlį suplokite į blynelį, kraštus lenkite ties viduriu, sugnybkite ir apverskite siūle žemyn. Ranka tešlą truputuką “paridenkite”, kad suformuoti apvalią bandelę. Suformavus bandeles uždengti plėvele ir leisti dar 1-2 valandas kilti.

Orkaitė – 200C.
Orkatės apačioje padėkite formą su vandeniu, kad kepant bandeles būtų palaikoma drėgmė.
Bandeles aptepti kiaušinio plakiniu, jei norit – pabarstykit sezamų ar kitomis sėklomis. Kepti 15-20 min.

Ataušinkit, perpjaukit per pus, suformuokit norimą burgerį.

* ingredientus sumaišius tešla gavosi labai lipni (beveik išpyliau ant stalviršio). Miltų nenorėjau padauginti, todėl lengvai truputį paminkiau, sudėjau į formą, leidau pakilti. Vėliau, kai formavau bandeles kiekvieną gabaliuką pavoliojau miltuose, paminkiau ir suformavau bandeles. Rezultatas – itin minkštos, švelnios bandelės. Sėkmingai galima valgyti vienas su kokiu džemu ar sumuštinį pasidaryti. Jei sugalvosite kepti burgeriams – galite išsikepti dieną prieš tai. Bene tinka jas kiek pastovėjusias paskrudinti ir tada susiformuoti norimą mėsainį/daržovainį.

P1180382

Įkvėpimas čia.

240 g žaliųjų žirnelių
saujelės mėtų
druskos, pipirų
svogūnų laiškų
2 v. š. kokoso miltų
Kiaušinis

Šaldytus žirnelius užpilti verdančiu vandeniu, kelias minutes palaikyti ir nupilti.
2/3 žirnelių sudėti į smulkintuvą su likusiais ingredientais ir sumalti iki vientisos masės. Sudėti likusius žirnelius ir susmulkinti vienu spustelėjimu (norime, kad vietomis liktų stambesni žirnelių gabaliukai).
Įkaitinti aliejų, suformuoti paplotėlius, kepti ant vidutinės ugnies po porą minučių iš kiekvienos pusės. Jei norite, bebaigiant kepti galite uždėti sūrio (kietojo ar Brie) griežinėlį ant paplotėlio, kad sūris išsilydytų.

Ožkos sūrį sumaišyti su pipirais ir citrinos žievele.
Bandeles perpjauti per pus, paskrudinti. Ant apatinės pusės užtepti graikinio jogurto, dėti salotų, žaliųjų žirnelių paplotėlį, mėtas, džiovintus pomidorus ir ožkos sūrį. Užvožti viršutinę bandelės dalį.

Taip pat galite aptepti varškės sūreliu su žalumynais, vietoj pomidorų – chorizo.

Skonis:

Bandelės labai nusisekusios, o ką dėsit tarp jų – jūsų įpročių ir fantazijos reikalas.

Juodi žalių žirnelių burgeriai.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s