Vištienos kotletukai su obuoliais ir Brie.

Kitaip – burgeriai Buon Giorno stilium.
Pastarąjį kartą užsisakėm burgerį ir mus perspėjo, jog nesitikėtumėme įpasto varianto. Jautienos maltinis pasodintas ant ananaso ir obuolio griežinėlio, užkeptas Camambert, jei neklystu. Patiekiamas su keliais salotų lapeliais ir traškiu paplotėliu (anas buvo kaip didelis krekeris, kurie prie sūrių lėkščių patiekiami).

Gavom, pamatėm, pagalvojau, jog ir pati tą nesunkiai atkurti galėčiau. Tik krekerius pakeiskime Knackebrod duonelėm, naudokime mažiau vaisių ir daugiau salotų.

P1180423

Knackebrod
IKI virtuvės knyga (Lino Samėno)

250 ml pieno
25 g šviežių mielių
1 a. š. pankolio sėklų
250 g kvietinių miltų
250 g ruginių miltų
dosnus žiupsnis druskos

Tešlą kočioti galite perleisti antrai pusei. Tešla nėra iš minkštųjų ir rankos gali gerokai pavargti.

Mieles ištirpinkit piene.
Apie 5 v. š. ruginių miltų atsidėkit tešlos kočiojimui/minkimui, likusius sumaišykit su kvietiniais, pankolių sėklom ir druska. Miltus sumaišykite su pienu, suminkykite tešlą.
Tešlą padalinkite į dvi dalis, suvoliokite juostas ir kiekvieną supjaustykite į 8 lygias dalis. Iš kiekvieno tešlos  gabaliuko suformuokite rutuliuką ir dėkite 20 min. šiltai pakilti.
Kiekvieną tešlos gabaliuką plonai iškočiokite į, maždaug, 20 cm skersmens apskritimą. Subadykite šakute, jei norite – išpjaukite viduriuką ir kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 10 min.

Mūsų duonelės išėjo “rustic“, perdėm nesivarginom palaikyti taisyklingos formos. Skonis nuo to nenukenčia.
Iš tešlos turėtumėte gauti 16 traškių paplotėlių, kuriuos galėsite kramsnoti su salotomis, įvairiomis užtepėlėmis, sriubomis ir pagrindiniais patiekalais.

as

Vištienos kotletai
VMG pavasario leidinys

500 g maltos vištienos
10 pievagrybių
kiaušinio
druskos, pipirų
svogūno
čiobrelių
2 v. š. maskarponės

Pabaigoje:
garstyčių
svieste keptų obuolių griežinėlių
Brie sūrio

Viską sumaišykite kombaine. Jei masė per minkšta, galite įdėti truputį džiūvesėlių. Aliejuje iškepkite kotletukus. Bebaigiant kepti lengvai aptepkite garstyčiomis, dėkite svieste apkeptų obuolių ir kelis griežinėlius Brie sūrio. Palaukite, kol sūris išsilydys ir patiekite su salotomis bei duonele.

Skonis: 9.5/10

Viskas, rodos, nusisekė taip, kaip ir norėjau.
Beabejo, rekomenduoju.

Reklama
Vištienos kotletukai su obuoliais ir Brie.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s