Gegužės mėnesio kąsniai.

P1180336

Daržovių kepalėlis. O aš vis nepasiduodu iš “omleto” padaryti kažką tokio, kad ir kiek fiasko kentėčiau. Bet žvilgtelkit į nuotraukas ir pasakykit, ar patys nesusigunditumėt?
Man labai patiko subtilus kokoso ir baziliko derinys, ir visgi, – nieko įspūdingo. Labai švelnus, labai lengvas, puikiai tinka lengviems priešpiečiams šiltu oru, bet bandymas buvo vienkartinis.

Skaldytų žirnių sriuba. Net ir pavasarį pasitaiko vėsių dienų. Sriuba kažkur ties komforto viršūne.

Salotos: rūkytos lašišos, greipfrutų ir avokadų derinys – atgaiva sielai.

Orzo salotos. Receptą galite lengvai pasigooglint’i, o mes viską darėm iš akies. Virtus ryžių makaronus sumaišome su trupinta feta, trupučiu smulkintų džiovintų vyšnių, bazilikais ir skrudintais kedro riešutais. Pagardinam aliejum, citrinos sultimis, druska ir pipirais. Sumaišom su gražgarstėm.
Rezultatas labai labai.

Pusryčiams sodos duona ir žali Matcha arbatos brownie. Sodos duona jau pamilom. Šį kart naudojomės kitu receptu, bet rezultatas nesiskiria nuo ankstesnių, išskyrus razinų ir datulių priedą. Žali brownie buvo kai kas įdomaus. Gan lengvi, ŽALI, drėgni. Matcha arbatos kvapas gan intensyvus, bet reikia pripažinti, jog su baltuoju šokoladu ir trupučiu vanilės labai sėkmingai susidraugauja. Viršus kepant gal kiek nepatraukliai apskrunda, bet pyragaičiai itin skanūs. Bijau, kad kartosiu.

P1180361

Datulių ir imbierų blyneliai. Man viskas ten pasimetė. Blyneliai ir tiek. Obuolių sviestas patiko, pagalvojau, jog puikiai tiktų kokiems torto papločiams pertepti (dar su trupučiu cinamono). Gan purūs, minkšti, bet tokio rezultato aš ir taip dažnai sulaukiu. Buvo skanu, bet nekartosim.

Abejoju, bet jei kartais yra tokių, kurie dar neturi savo mėgstamo purių blynelių recepto, šie gali jus sudominti.

Burokėlių gnocchi. Oh my. Ir spalva, ir skonis. Su gnocchiais pasitreniruoti dar reikia, nes bijodama perdėm sunkių virtinukų, įdėjau per mažai miltų. Anyway. Pasitaisysiu ir būtinai būtinai kartosim.

Granolos sausainiai. Manau, jog puiki apgaulė. Kaip cacos visi valgo. Truputuką tikėjausi, jog bus traškūs, deja. Prie minkštesnių… well I can get used to it.

Lazdyno riešutų rageliai. Vardan jūsų pačių gerovės tikiuosi, jog tai jūsų sekantis kepinys.

Ryžių makaronų ir kokosų kremo salotos. Greičiausiai tai bus vieni lengviausių ir gaiviausių pietų kokius tik esat valgę: gaivi mėta, laimas ir kokosas. Ką darysite su karamelizuotu laimu – jūsų pasirinkimas. Gal sugalvosite pakramtyti, o gal, kaip ir mes, tiesiog išsispausite ant salotų.
Mes nekartosim. Bendra tema yra labai aiški, bet kažko trūko.

P1180473

Vištos kepenėlių paštetas. Komentaruose skaičiau, jog kai kuriems pasirodė mėlynojo sūrio skonis per intensyvus, todėl jo dėjau apie 90 g. Galite trupinti po truputį ir stebėti koks jo kiekis labiausiai tenkina jūsų poreikius.
Paštetas labai švelnus, pelėsinis sūris į priekį nelenda, priešingai – labai švelniai balansuoja. Galite valgyti su įvairiais skrebučiais, galbūt pagardinti juodųjų serbentų uogiene. Arba kepkit paninius su paštetu ir karamelizuotais svogūnais, patiekit su mažais agurkėliais. Idėja originali, receptas ČIA.

Daržovių ragu. Labai tinka valgyti su makaronais ir sūriu, taip pat puikiai tiks karštiems sumuštiniams. Švelnus čatnio efektas (razinos ir sūroki kaparėliai-alyvuogės), bet stebėtinai geras.
Aš truputuką skysčių pritrūkau, tai manasis šį kart išėjo kiek sausokas. Jūs nepritrūkit, pasigaminkit ir būtinai pasimėgaukit.

Gegužės mėnesio kąsniai.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s