Profiteroles.

Tai buvo gan spontaniškas ir ryžtingas sprendimas. Nuo torto liko indelis kremo, plikytos tešlos gyvenime dar nebuvau darius, bet (kaip ir daugelis, spėju), matė VMG Traškius eklerus ir visai susigundė išbandyti.

Internete susimedžiojau tikslesnį receptą ir jau 9 ryto pradėjau. 10:30 baigiau.

Priklausomybės nuo plikytų pyragaičių neturėjau ir nežinau ką tai tiksliai reiškia, todėl pati jų kepti irgi neskubėjau. Gyvenimas viską sustatė į savas vietas. As always.

Traški plutelė gal ir yra kažkas naujo eklerams, bet yra truputuką įprastas dalykas Profiteroles. Šį kart padariau kombinaciją šių dviejų receptų.
Nuotraukomis (tiesiai iš telefono) šį kart nesugundysiu, bet tikiuosi sugundyti receptu. Nei menkiausios abejonės nekyla, jog jis turi būti išbandytas.

dfg

Profiteroles
Profiteroles

30 g sviesto
30 g miltų
30 g cukraus

Masę suminkyti į vientisą tešlą, suformuoti stačiakampį ir dėti į šaldytuvą.

57 g sviesto
1/2 stiklinės vandens
65 g miltų
1/4 a. š. druskos
1/2 a. š. cukraus
2 nedideli kiaušiniai

Miltus sumaišyti su druska ir cukrumi.
Sviestą supjaustyti, sudėti į prikaistuvį, supilti vandenį ir pastatyti ant ugnies užvirti. Stebėkite, kad sviestas būtų pilnai ištirpęs prieš vandeniui užverdant. Užvirus nuimkite nuo ugnies, mediniu šaukštu įmaišykite miltų masę ir vėl kaitinkite 1-2 min., kol tešla atšoks nuo sienelių ir sulips į gumulą. Nuimkite nuo ugnies.
Tešlą pradėkite plakti mikseriu, kad išleisti visą karštį. Tada po vieną gerai įplakite kiaušinius. Masė turi būti tiršta ir lengvai nekristi nuo šaukšto.

Orkaitė – 180C.
Tešlą supilkite į konditerinį švirkštą ir išspauskite nedidelius pyragaičius, palikdami 5 cm tarpus tarp jų. Ant pyragaičių atsargiai uždėkite ankščiau pasigamintos sviesto masės (stačiakampį supjaustykite smulkiais kubeliais, iš kiekvieno suformuokite blynelį ir jį dėkite ant pyragaičio: video). Kepkite apie 20 min.

Pyragaičius ataušinkite ir įdarykite norimu kremu. Manasis buvo likutis nuo Red Velvet.

Skonis: 10/10

Ir ne kitaip. Tobuli. Plikyti pyragaičiai su kremu jau savaime yra visai neblogas dalykas, bet kai pyragaitis padengtas traškia cukrine plutele – ho-ho, mielieji, tai reikia patirti. Delikatus, lengvas ir visiškai glamūrinis dalykas.
Excitment’o pilnos kelnės.

Profiteroles.

2 komentarai “Profiteroles.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s