Porų ir lietinių pyragas – suflė.

P1180513

Porų, lietinių pyragas – suflė
Leek and Thyme Crepe Souffle

1/3 stiklinės pieno
100 g viso grūdo miltų
2 kiaušiniai
30 g sviesto, tirpinto
1 a. š. druskos

Visus ingredientus sumaišyti, tešlą palikti pailsėti 1 valandai.
21 cm skersmens keptuvę patepti riebalais, iškepti 5 lietinius.
Lietiniai gali būti iškepti ir, maždaug, 3 dienas prieš bei laikomi šaldytuve.

60 g sviesto
2 porai, plonai pjaustyti
1 česnako skiltelė
2 a. š. smulkinto čiobrelio
20 g duonos trupinių
60 g Parmezano
380 ml pieno
80 g Gruyere, tarkuoto
4 kiaušiniai, atskirti
1/4 stiklinės svogūnų laiškų, smulkintų
1/4 stiklinės smulkintų petražolių

Ištirpinti 20 g sviesto, jame kepti porus ir česnakus apie 5 min. Pagardinti čiobreliais.
Ištirpinti likusį sviestą, sudėti miltus ir apkepti. Palaipsniui supilti pašildytą pieną ir padažą virti apie 6-8 minutes, kol sutirštės. Pagardinti prieskoniais, įmaišyti Gruyere ir 40 g Parmezano, kiaušinių trynius, svogūnų laiškus ir petražoles. Įmaišyti porų masę, jei reikia – dar pagardinti druska ir pipirais.
20 cm atsegamą formą patepti riebalais, dugną ir šonus pabarstyti džiūvesėlių bei likusio Parmezano mišiniu.
Kiaušinių baltymus išplakti iki standumo ir atsargiai įmaišyti į porų masę.
Į formos dugną dėti lietinį, 1/5 porų masės, vėl lietinį ir taip sluoksniuoti. Viršutinį lietinį lengvai patepti tirpintu sviestu.
Kepti iki 200C įkaitintoje orkaitėje 30-35 min.

Tinka patiekti su gaiviom žaliom salotom.

Skonis: 9/10

Tai ir buvo suflė. Iškilmingai putlus dar tik ištrauktas iš orkaitės ir po 15 min jau spėjęs susmegti. Lietiniai tiesiog susilieja su kiaušinine mase ir ne taip jau ir lengva juos įžiūrėti, ypatingai, kai jų ir skaičius įspūdingas nebuvo.
Keptiems porams ištikimybę jau prieš kurį laiką prisiekėm, o ir kreminiam porų – sūrio deriniui ne taip jau ir lengva atsispirti. Tikrai kartosim ir dar kartą primenam, jog keletas gaivių salotų lapelių čia labai tiktų.

Porų ir lietinių pyragas – suflė.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s