Medaus sluoksniuotis.

dsd

Medaus sluoksniuotis
Honey Cake with Mascarpone Frosting

100 g rudojo cukraus
80 g sviesto
85 g medaus
300 g miltų
žiupsnelis druskos
1 a. š. sodos
kiaušinis

Cukrų, sviestą ir medų ištirpinti ant lėtos ugnies ir ataušinti.
Druską, miltus ir sodą sumaišyti. Įmaišyti kiaušinį ir sviesto masę, suminkyti tešlą.
Tešlą padalinti į 6 dalis. Iškočioti stačiakampius (maždaug, 11×25 cm), juos subadyti šakute ir kepti iki 180C įkaitintoje orkaitėje (recepte nurodytos 7 min. man buvo kiek daugoka, tai stebėkit patys). Biskvitus ataušinti.

100 g baltojo šokolado
250 g maskarponės
120 g žemės riešutų, skrudintų ir smulkintų

Šokoladą ištirpinti ir ataušinti. Sumaišyti su maskarpone ir smulkintais riešutais. Mase pertepti papločius.
Pyragą suvynioti į kepimo popierių/maistinę plėvelę, lengvai paslėgti ir nakčiai dėti į šaldytuvą.

Ryte supjaustyti riekelėmis ir ragauti pusryčiams su arbata.

Skonis: 9.5/10

Visų pirma, susidūriau su dilema kaip teisingiau nupasakoti jo skonį. Sluoksniuotas meduolis. Nors atskirai kepami ir biskvitai ir per 5 min. sumaišomas kremas, torto nesitikėkit. Mes jį vadinome ir “minkštu sausainiu” ir keksu. Biskvitai švelniai suminkštėja, bet nesudrėksta, skoniai susilygina, pjaustomas patogiai. Pačioje pradžioje kiek nusivyliau, bet dabar jis tapo tikrai puikiu arbatos palydovu.

Medaus sluoksniuotis.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s