Įdarytos paprikos.

Kai paskutinį kartą įdarėme paprikas bulvių koše ir gaminom su (“parduotuviniu”) pomidorų padažu, sakėm, jog daugiau NIEKADA. Patiekalas išėjo prastas, nes padažas per daug įkyriai dominavo, o bulvių košės įdaras pasirodė nuobodus. Sekantis variantas buvo skirti daugiau laiko ir pasigaminti kitokį įdarą. Ir pomidorų padažą. O kad viskas atrodytų žaismingiau, pasirinkome mažas spalvotas paprikas ir rukolos šalia dėjom. Vargo ir krapštymosi kiek daugiau, bet verta.

P1180590

Įdarytos paprikos pomidorų padaže

15-20 mažų spalvotų paprikų

2/3 stiklinės grikių
1/2 morkos
truputis šviežių čiobrelių
saujelė špinatų, susmulkintų
120 g fetos
druskos ir pipirų

Svogūno
2 česnako skiltelių
saliero stiebo
gabalėlis šoninės/ rūkytos dešrelės
skardinė smulkintų pomidorų
1 v. š. pomidorų pastos
druskos, pipirų
saliero lapų (jei ant naudoto koto buvo)

1/2 stiklinės duonos džiūvesėlių
2 v. š. tarkuoto sūrio
druskos, pipirų
keli lapeliai šalavijo

Paprikas nuplaukit, išpjaukit kotelį ir išskobkit.
Grikius išvirkit. Sumaišykit su tarkuota morka, čiobreliais, špinatais ir feta. Pagardinkit druska ir pipirais, įdaru prikimškit paprikas ir sudėkit į kepimo indą.
Svogūną, česnaką, salierą ir šoninę susmulkinti. Apie 5 min. kepti įkaitintame aliejuje, sudėti smulkintus pomidorus, įpilti truputį vandens/sultinio. Užvirti. Pagardinti pomidorų pasta, prieskoniais ir pavirti porą minučių. Sudėti saliero lapus, išmaišyti ir nuimti nuo ugnies.
Džiūvesėlius sumalti su sūriu, druska, pipirais ir šalavijais.
Paprikas užpilti pomidorų padažu ir apibarstyti džiūvesėliais. Kepti iki 200C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.
Patiekti su rukola.

Skonis: 9.5/10

Nusisekė. Skoniai – darnūs, išvaizda – vasariška.

Įdarytos paprikos.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s