Špinatų gnocchi su salierų koše.

P1180955

Špinatų gnocchi su salierų koše 
Geras skonis, 2014 pavasaris

100 g špinatų, smulkintų
220 g džiūvėsėlių (duonos trupinių)
100 g tarkuoto džiugo
100 g kedrų, skrudintų ir smulkintų
2 česnako skiltelės, smulkintos
druskos, pipirų
1-2 kiaušinių

saliero/pastarnoko
pieno
druskos, pipirų, šviežių čiobrelių
balzamiko kremo

Gnocchiams galite viską rankomis maišyti, bet aš sudėjau į virtuvinį kombainą ir viską išsukau. Todėl ir gavosi vientisi žali virtinukai. Kiaušinis recepte nebuvo nurodytas, bet priešingu atveju nežinau kaip tą trapią masę sulipdyti. Galite pienu. Aš lipdžiau vienu kiaušiniu 1/2 nurodytos porcijos.
Masę dėti ant maistinės plėvelės, “suvoliokit” dešrą, įsukit ir dėkit porai valandų į šaldytuvą.
Išimkit iš maistinės plėvelės, supjaustykit gabaliukais ir apkepkit sviesto bei aliejaus mišinyje.

Recepte nurodyta pasigaminti pastarnokų koše. Su jais dabar kiek sunkiau, užtat saliero šaknį lengvai rasite. Nulupkit, supjaustykit kubeliais ir išvirkit piene. Pagardinkit druska, pipirais, čiobreliais ir sutrinkit į košę.

Apkeptus gnocchi patiekite su salierų koše ir balzamiko kremu.

Skonis: 9/10

Tai vat. Va taip viskas paprasta ir gana įspūdinga. Gnocchius išsisaugau būtinai. Standoki, bet švelnūs ir minkšti. Tobulai apskrunda ir išlaiko savo formą. Plius, gaminimas užtrunka apie 10 min.
Salierų košė buvo labai malonus variantas. Švelniai saldoka ir maloniai kontrastavo su sūrstelėjusiais gnocchiais ir balzamiku. Kitą kartą jai ko nors pridėčiau. Galbūt sūrio, galbūt ryškesnių prieskonių.

Špinatų gnocchi su salierų koše.

Vienas komentaras “Špinatų gnocchi su salierų koše.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s