Meliono ir prosciutto risotto.

P1180993

Meliono ir prosciutto risotto
Melon and prosciutto risotto

6-8 porcijoms:

6 stiklinės daržovių sultinio
3 v. š. sviesto
2 smulkinti šalotiniai svogūnai
1 česnako skiltelė, smulkinta
1/2 cantaloupe meliono
2 stiklinės apvaliųjų ryžių
1 stiklinė sauso balto vyno
1/4 stiklinės maskarponės
30 g prosciutto kumpio, smulkinto ar plėšyto
baziliko

Melioną nulupkite, išimkite sėklytes ir sutarkuokite. Apie tarkavimą pamiršau, supjausčiau kubeliais, todėl vientisai rizotas nenusidažė, o meliono gabaliukai, kad ir kaip įnirtingai juos traiškiau maišant, taip ir liko. Netrukdė.
Daržovių sultinį užvirkite.
Sviestą ištirpinkite keptuvėje, sudėkite svogūnus, česnakus ir melioną. Kepkite 8-10 min., kol masė taps vientisa tyrele.
Suberkite ryžius, apkepkite, kol taps permatomi. Supilkite vyną ir maišykite, kol išgaruos. Tada dalimis pradėkite pilti sultinį ir toliau gaminkite kaip įprastą rizotą ( pilat 1/2 stiklinės sultinio ir maišot, kol susigers, vėl pilat sultinio ir vėl maišot…) Gaminkite, kol sunaudosite sultinį ir ryžiai išvirs, apie 25-30 min.
Nuimkite nuo ugnies. Pagardinkite druska, pipirais, įmaišykite maskarpone, kumpį ir bazilikus. Uždenkite ir 5 min. palikite.
Patiekite su keliais baziliko lapeliais.

Skonis: 9.5/10

Manau, jog tai pats gražiausias rizotas, kokį esu padarius😀.
Nežinau kaip būtų išėję melioną sutarkavus, bet šiuo atveju vaisius labai gražiai įsipynė į visumą. Valgant labiau atsiskleidė aromatas, nei skonis: gaivu ir nekasdieniška. Bazilikas ten tobulai derėjo, nuo maskarponės rizotas tapo tobulai kreminiu, o ir keli gabaliukai kumpio niekaip netrukdė.
Tobulai nusisekęs patiekalas, kuris keliauja į rizotu šlovės lentyną prie kriaušių ir pelėsinio sūrio.
Nu, tiesiog, ach…

Meliono ir prosciutto risotto.

Vienas komentaras “Meliono ir prosciutto risotto.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s