Aviena sluoksniuotoje tešloje.

Ir su skaniu pomidoru džemu. Galite naudoti kokį įprastai gaminate/perkate, tuo tarpu mes šį kart nusprendėm pasižaisti ir jį truputuką pikantišką pagaminti. Iš esmės, apkepate apie 100-150 g smulkintų svogūnų, sudedate apie 500 g smulkintų pomidorų (mes dėjom su žievelėm) ir kaitinate. Pagardinam druska, pipirais ir cukrumi. Į pabaigą įberiam žiupsnelį cinamono ir raudonėlių, šliūkštelim vyno/balzamiko acto. Paragaukit ir skonį subalansuokit pagal save. Mes rezultatu likom patenkinti ir prie avienos derėjo puikiai.

h

Aviena sluoksniuotoje tešloje
Lamb and Mint Sausage Rolls

8 porcijos:

35 g duonos džiūvesėlių
500 g maltos avienos
1 nedidelis svogūnas, smulkintas
1/2 stiklinės smulkintų mėtų
1 v. š. citrinos žievelės
kiaušinis
druskos, pipirų
2 lakštai (500 g) sluoksniuotos tešlos
kiaušinis aptepimui
sezamo sėklos

Orkaitė – 200C.
Avieną sumaišykite su džiūvesėliais, svogūnu, mėtomis, citrinos žievele, kiaušiniu, druska ir pipirais. Masę padalinkite į dvi dalis, suformuokite pailgus kepaliukus ir dėkite ant sluoksniuotos tešlos lakštų. Kiekvieną susukite, aptepkite kiaušiniu, pabarstykite sezamo sėklomis, druska, pipirais ir kepkite orkaitėje apie 20-25 min., kol apskrus.
Kiekvieną “vyniotinį“ supojaustykite į 4 dalis.
Patiekite su salotomis ir pomidorų padažu/džemu.

Skonis: 10/10

 Aviena su mėtomis – match made in heaven. Kvapnią sluoksniuotą tešlą irgi visi mėgsta, o pomidorų džemas ir salotas papildo ir palengvina. Kelios sudedamosios dalys gali skambėti sunkokai, bet bendras derinys visai vasariškas.
Ir pastangų nereikia. Nusprendėm, jog tobula. O tobulus dalykus mes kartojam.

Reklama
Aviena sluoksniuotoje tešloje.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s