Kišas.

Jiems atskirų post’ų niekad neskiriu, nes tema neišsemiama. Kartais kišas kepamas suplanuotai, bet dažniau – šaldytuvo valymo tikslais. Žinot, ir valgosi skaniau, ir atrodo įspūdingiau.

P1180965

Trapią tešlą per amžius ( nevisai ) naudoju tą pačią: 200 g miltų, 100 g sviesto, druska, pipirai ir kiaušinis. Kartais dalį miltų pakeičiam pilno grūdo, kartais prieskonių įberiam, bet principas išlieka tas pats. Buvo įvairių eksperimentų ir su “mažiau riebalų” bei vandens pagrindu daromos, bet… tos trapios, malonios, tobuliausiai kišui tinkančios tešlos negausit. Vat aš ir likau prie šio varianto. Manau ilgam.

O toliau – ką jau patys sugalvosim. Dažniausiai tai būna gražiai skambantys, gerai pažįstami deriniai: porai ir ožkos sūris, karamelizuoti svogūnai, daržovės ir švelnūs sūriai, džiovinti pomidorai ir pan. Įkvėpimai ateina iš įvairių kampų ir įvairiom dozėm.

Pabaigoje užsitaisot truputį salotų, dedat jas šalia kišo gabalėlio ir aukšto lygio brunch’as garantuotas.

Kišas su šonine ir porais
Quiche Leekraine

Trapios tešlos

Kelių juostelių šoninės
3 kiaušinių
75 g čederio
250 ml pieno
troškintų porų

Su porais galite elgtis dvejopai: supjausčius apie 2 vidutinius porus juos pakepti aliejuje, pagardinti druska/pipirais ir vos vos grietinėle. Kepti, kol bus švelnūs ir kreminiai. ARBA
Apskrudinkit gabaliukais supjaustytą šoninę ir po kelių minučių į ją sudėkit porus. Viską kepkit kartu, kol porai suminkštės. Pagal poreikį pagardinkit druska/pipirais ir nukelkit nuo ugnies.
Kiaušinius išplakti su pienu, druska, pipirais, įmaišyti čederį ir ataušusius porus.

Tešlą iškočioti, įkloti į 23-24 cm skersmens formą. Supilti įdarą ir kepti iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 45 min.
Patiekti su salotomis.

Skonis: 9/10

Kišus mėgstam, bet jaučiu, jog jų pasaulyje neperdėm kas stebina. Tol, kol galvoji ką darai, dažnai viskas ir pasiseka. Bet kokiu atveju, porų ir šoninės derinys – vykęs. Galima dar būtų pagalvoti apie pelėsinio/ ožkos sūrio įkomponavimą čia.

Kišas.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s