Džiugo tart’as su svogūnų džemu.

P1190068

Džiugo tart’as su svogūnų džemu
Geras skonis, 2014 pavasaris

300 g miltų
155 g sviesto
1 v. š. vandens
kiaušinis
žiupsnelis druskos

Pagaminkit trapią tešlą ir bent jau 1 h palaikykite šaldytuve. Iškočiokite, įklokite į 24 cm skersmens formą, subadykite šakute ir kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 10 min.

600 ml grietinėlės
6 kiaušinių
140 g Džiugo Piquant sūrio, 18 mėn. brandinimo
saujelės šviežių čiobrelio
svogūno
Druskos ir pipirų

Svogūną supjaustykit ir apkepkit aliejuje. Sūrį sutarkuokit.
Grietinėlę ir kiaušinius išplakit. Pagardinkit čiobreliais, druska, pipirais, įmaišykit sūrį ir keptus svogūnus. Įdarą supilkyte ant apkepusio pagrindo ir dar kepkite apie 1 h.

12 raudonųjų svogūnų
50 g alyvuogių aliejaus
80 g sviesto
120 ml raudonojo vyno acto
100 g rudo cukraus
druskos ir pipirų

Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sviestą. Sudėkite pjaustytus svogūnus, pagardinkite druska ir pipirais ir kepkite ant vidutinės ugnies apie 15 min.
Sudėkite cukrų ir dar pakepkite apie 5 min.
Supilkite actą, sumažinkite ugnį ir lėtai virkite dar apie 20 min., kol džemas sutirštės.

Skonis: 10/10

1. Sūrį naudokite kokį labiausiai mėgstate. Gal Džiugas, gal įprastas Parmezanas, Gruyere ar dar koks.
2. Svogūnų džemo paslaptis – kantrybė ir virimas ant lėtos ir silpnos ugnies.
3. Su pyragu elkitės kaip su sūrpyragiu: iškepkite, ataušinkite ir palaikykite šaldytuve. Jis sustandės ir omleto neprimins.

Apibendrinus – pamilau. Švelnus, sūrinis, trapus pagrindas ir tobulai derantis svogūnų džemas. Visiškai absurdiškai gerai. Kad spalvinė paletė įdomesnė būtų, tai nepamirškite šalia dėti salotų. Ir dar keliais čiobrelių lapeliais pabarstyt.

Džiugo tart’as su svogūnų džemu.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s