Grikių miltų keksiukai ir kokosų chai.

j

Grikių miltų keksiukai
Banana Cacao Nib Buckwheat Muffins

75 g sviesto, minkšto
65 g rudo cukraus
didelis kiaušinis
1/3 stiklinės pieno
3 gerai sunokę bananai (pernokę, 1 1/2 stiklinės), sutrinti
1 a. š. vanilės ekstrakto
70 g grikių miltų
95 g paprastų miltų
1 a. š. espresso miltelių
1 a. š. sodos
1 a. š. kepimo mitelių
1/2 a. š. druskos
80 g smulkintų kakavos pupelių/juodojo šokolado

Sviestą ištrinti su cukrum iki purumo. Įmaišyti kiaušinį. Įmaišyti trintus bananus. Įmaišyti pieną ir vanilę.
Sumaišyti grikių ir paprastus miltus, espresso miltelius, sodą, kepimo miltelius, druską ir kakavos pupeles. Miltų masę įmaišyti į bananų.
Orkaitė – 180C.
Keksiukų skardą iškloti popierinėmis formelėmis, pripildyti tešlos. Kepti 15-20 min.

Skonis: 9/10

Minkšti ir santūriai saldūs. Grikių miltai ir karsteėjusios kakavos pupelės dvelkia netgi švelnoka rudenine elegancija.
Apgauti žmonių nepavyks ir skirtumas nuo įprastų keksiukų juntamas, bet skirtingai nuo pastarųjų, šie tinka su saldžiais gėrimais. Tarkim, kakava. Arba kokosų pieno chai.

Kokosų pieno Chai
Donna Hay magazine, 75th issue

400 ml kokosų pieno
125 ml pieno
2 cinamono lazdelės
2 žvaigždyniai anyžiai
6 kardamono grūdeliai
6 gvazdikėliai
1 a. š. juodos arbatos
90 g medaus

Medaus dėjau pusę ir saldumo mums labai pakako. Nesiūlyčiau iš karto sudėti visos nurodytos normos. Pradėkite nuo 30 g ir pagal norą kiekį padidinkite.

Viską sumaišykite ir kaitinkite ant nestiprios ugnies iki užvirimo (8-10 minučių). Nuimkite nuo ugnies. Galite leisti dar keletą minučių pastovėti lėkšte uždengus, perkoškite ir patiekite.

Skonis: 9.5/10

Jaukiems ir kvapniems vakarams. Kartosim.

Grikių miltų keksiukai ir kokosų chai.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s