Blyneliai su žaliaisiais žirneliais.

P1190225

Blyneliai su žaliaisiais žirneliais
Pea Pancakes

stiklinės šaldytų/šviežių žaliųjų žirnelių
1 a. š. druskos
3 dideli kiaušiniai
stiklinė grūdėtos varškės
1/4 stiklinės miltų
2 v. š. augalinio aliejaus
4 svogūnų laiškais, smulkinti
sviesto/aliejaus kepimui

Šviežius žirnelius 3 min. pavirkite ir nukoškite, šaldytus galite arba atitirpinti, arba tiesiog užpilti verdančiu vandeniu, minutę palaikyti ir nukošti.

Kiaušinius, druską, grūdėtą varškę, miltus ir aliejų sutrinti blenderiu iki vientisos masės. Įmaišyti žirnelius ir smulkintus svogūnų laiškus.

Keptuvę patepkite riebalais ir iškepkite blynelius. Patiekite pabarstę svogūnų laiškais.

Skonis: 10/10

Jei jūsų antroji pusė kartais krato galvą prieš blynus (ir primigtynai prieštarauja Brioche prancūziškiems skrebučiams) – variantas. Gausūs žirneliais ir svogūnų laiškais jie sudaro sveiko, lengvo ir pavasariško maisto įspūdį. Nes taip ir yra.
Blyneliai ploni, švelnūs, sūrumas maloniai žaidžia su žirnelių saldumu. Valgėme pasibarstę svogūnų laiškais ir dar uždėję kelis šaukštus grūdėtos varškės.

Blyneliai su žaliaisiais žirneliais.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s