Grikių ir migdolų pyragas.

P1190241

Grikių ir migdolų pyragas
Buckwheat Cake

175 g migdolų
200 g grikių miltų
1/2 a. š. druskos
1/2 a. š. cinamono
1 didelės/2 vidutinių citrinų žievelė
2 a. š. kepimo miltelių
175 sviesto, kambario temperatūros
300 g cukraus
180 ml pieno
4 kiaušiniai, kambario temperatūros

Orkaitė – 180C. 23 cm skersmens formą ištepkite riebalais (formą nuimamais kraštais būtų privalumas).
Migdolus paskleisti ant skardos ir skrudinti įkaitintoje orkaitėje 10-12 min. Ataušinti ir su 50 g cukraus sumalti į miltus (kavamalė tam tobulai tinka).
Maltus migdolus sumaišyti su grikių miltais, druska, cinamonu, citrinos žievele ir kepimo milteliais.
Sviestą ištrinti su 200 g cukraus iki purumo. Po vieną įmaišyti kiaušinio trynius. Įmaišyti miltų masę pakaitomis su pienu.
Kiaušinių baltymus išplakti iki purumo su 50 g cukraus. 1/4 baltymų įmaišyti į tešlą, kad masę “palengvinti”. Tada atsargiai įmaišyti likusius baltymus.
Tešlą supilti į formą ir kepti 40-45 min. Išėmus palaikyti formoje bent jau 10 min. ir tada išimti. Ataušinti galutinai.
Uždengtas gali būti laikomas 3-4 dienas. Prieš patiekiant galite pabarstyti cukraus pudra.

Skonis: 10/10

Sukom galvą kaip kuo tiksliau nusakyti šio pyrago skonį.
Saldus skrudintų migdolų, šilto cinamono ir gaivios citrinos aromatas. Drėgnas ir kiek trapus. Atrodo paprastai, bet skoniai varijuoja nuo marcipano iki meduolio.
Paprastai atrodantis, bet tikras atradimas lėkštėje tinkantis tiek rudeniui, tiek žemai su puodeliu juodos ar raudonos arbatos.
Vienas iš tų, kas padarė įspūdį ir bus kartojamas. Gali būti kepamas ir kekso pavidale (manau).

Kaip dėl patiekimo. Mes galvojom, jog graikinio jogurto ir slyvų džemo idėja gana sėkminga, bet tai tikrai nėra būtina. Ir vienas valgomas jis visiškai puikus. Arba, tiesiog, su keliomis kepto obuolio ar slyvų skiltelėmis. Genialumas paprastume.

Grikių ir migdolų pyragas.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s