Obuolių pyragas.

Toks easy peasy lemon squeezy.

P1190064

Imbierinis obuolių pyragas
Ginger Apple Torte

3 dideli obuoliai
4 v. š. turbinado cukraus
113 g sviesto + 2 v. š. sviesto + formai sutepti
1 1/2 stiklinės miltų
1/2 a. š. sodos
1/4 a. š. druskos
1 a. š. cinamono
1/2 a. š. maltų gvazdikėlių
1/2 a. š. maltų kvapiųjų pipirų
1 a. š. malto imbiero
3/4 stiklinės rudojo cukraus
2 dideli kiaušiniai
1 v. š. citrinos žievelės
1 v. š. tarkuoto šviežio imbiero
1 v. š. melasos (galit keist medum arba praleisti)
3 v. š. tamsaus romo
1 a. š. vanilės ekstrakto
1/4 stiklinės pieno
1/2 stiklinės graikinio jogurto
10 graikinio riešuto puselių

Obuolius nulupkit ir supjaustykit plonomis riekelėmis. Ištirpinkite keptuvėje 2 v. š. sviesto ir sudėkite obuolius. Kepkite, kol paruduos ir visos riekelės pasidengs sviestu. Pagardinkite 2 v. š. turbinado cukraus ir dar kepkite, kol suminkštės ir karamelizuosis ir didžioji išsiskyrusio skysčio dalis nugaruos. Nuimkite nuo ugnies.

Sumaišykite miltus, sodą, druską ir prieskonius.

Sviestą ištrinkite su cukrum iki purumo. Įplakite kiaušinius. Įmaišykite citrinos žievelę, šviežią imbierą, melasą, romą ir vanilę.

Palaipsniui įmaišykite miltų masę. Pabaigoje įmaišykite pieną ir jogurtą, tešla turi būti vientisa.

23 cm skersmens formą sutepkite riebalais, orkaitę įkaitinkite iki 180C.

Pusę tešlos sudėkite į formą, išlyginkite. Tolygiai paskirstykite keptus obuolius ir uždenkite likusia tešla. Aplinkui (kaip skaičius laikrodžiui) sudėkite graikinio riešuto puseles, paviršių pabarstykite likusiais 2 v. š. turbinado cukraus. Kepkite 50-60 minučių.

Lengvai ataušinkite ir tradiciškai patiekite su ledais.

 Skonis: 9/10

Bent jau manuoju atveju, tai yra obuolių pyrago tipas su kokiu aš užaugau, todėl sentimentai niekur nedingsta.
Visiškai paprastas ir stebuklingai šiltai kvepiantis rudeniu. Įspūdžiui sudaryti ar autoritetu patapti netiks, bet popiečio arbatai kompaniją palaikys.

Obuolių pyragas.

Vienas komentaras “Obuolių pyragas.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s