Moliūgų troškinys su kokosų pienu.

Visų pirma, tai labai buvom įkvėpti štai šio recepto: moliūgų, ryžių ir lęšių troškinys.

Buvo sotu, rudeniška, bet kiek niūroka. Spėju, dėl gausaus lęšių dominavimo. Nusprendėm, kad ju galėtume pamažinti, ties pabaiga viską pagardinti kokosų pienu ir apibarstyti mėtomis bei kalendra. Neva truputis tailandietiško potėpio čia netrukdytų. Maltą mėsą pakeitėm vištienos kulšelėm, nors galiu jums garantuoti, kad vegetariška versija ne ką prastesnė. Jei norite aštriau, nepamirškite apie daugiau ciberžolės ir papildomai čilio. Papildomui traškesiui – skrudintų moliūgų ar saulėgrąžų sėklų pabaigoje.

P1190318

Vištienos ir moliūgų troškinys

6 vištienos kulšelių
druskos, pipirų
alyvuogių aliejaus
kumino ir cinamono

svogūno
alyvuogių aliejaus
1/2 poro
saujelės ryžių
saujelės lęšių
2 stiklinių sultinio
1.5-2 stiklinės moliūgo kubelių
druskos, pipirų
saldžios paprikos, kumino, ciberžolės ir cinamono
stiklinės kokosų pieno
1/2 laimo
kalendros ir mėtos

Vištienos kulšeles nuplaukite, nusausinkite. Apšlakstykite aliejum ir įtrinkite prieskoniais. Apkepti, kol kulšelės apskrus.
Smulkintą svogūną ir pusžiedžiais pjaustytą porą apkepkite aliejuje. Sudėkite ryžius, lęšius ir prieskonius. Pakepkite porą minučių ir supilkite sultinį. Užvirkite ir virkite ant mažos ugnies apie 10 min.  Sudėkite pjaustytą moliūgą, apkeptas vištienos kulšeles ir dar virkite apie 10-15 min., kol moliūgas suminkštės ir lęšiai su ryžiais bus pilnai išvirę.
Supilkite kokosų pieną, pagardinkite laimo sultimis. Jei reikia, įdėkite druskos ir pipirų. Užvirkite ir nuimkite nuo ugnies.
Patiekiant pabarstykite kalendros ir mėtos lapeliais.

Skonis: 9/10

Kaip minėjau, abi versijos geros. Ir su vištienos kulšelėmis ir be jų (vegetarams).

Moliūgų sezonui klestint pas mus bene kas antras patiekalas būna skirtas jų garbei:

  • Moliūgų sriubos. Gardinkit kariu ir kokosu/imbieru/ apelsino žievele ir kietuoju sūriu/ ožkos sūriu, porais ir šonine.
  • Rizotas. Ožkos sūris ir šoninė buvo gerai, bet rizotas pasirodė kiek blankokas. Liekam prie klasikos. Arba klasiką galima pagardinti ožkos sūriu ir šonine.
  • Moliūgų keksas. Vargiai šiam pasauly egzistuoja kas nors tobuliau lietingais vakarais.
  • Moliūgų blyneliai.
  • Moliūgai su džiovintais pomidorais. Tiks prie keptos vištienos, prie keptos žuvies. Tinka prie visko.
Moliūgų troškinys su kokosų pienu.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s