Švediški kukuliai su vyšnių uogiene.

Su kuo šią klasiką patieksit – jūsų pasirinkimas. Gal tradicine bulvių koše, gal su skrudintomis duonos riekelėmis ar žaliomis salotomis. Mes gaminom daržovių košę iš bulvių, morkų, porų ir salierų. Truputis spalvos ir skonio įvairovės.

Provolonės neradom, bet kitokią alternatyvą sugalvoti galite ir patys. Mes patarkavom čederio (žinau, ne Provolone, bet…). Tarkuokit ką norit ir ką mėgstat. Pasirinkit įdomesnį, kiek ryškesnį kietąjį sūrį ir suteikit patiekalui dar keletą savitų skonio natų.

P1190343

Švediški kukuliai su vyšnių uogiene
Donna Hay 2014’74

2 a. š. pankolio sėklų
100 g duonos trupinių
80 ml pieno
1 kg maltos veršienos
2 kiaušiniai
1/2 stiklinės smulkintų krapų
2 v. š. nutarkuotos citrinos žievelės
druskos ir pipirų
truputis miltų
2 v. š. alyvuogių aliejaus

40 g nesūdyto sviesto
35 g miltų
750 ml pieno
160 g tarkuoto Parmesan sūrio
200 g Mozzarella sūrio
200 g tarkuoto Provolone sūrio

300 g šaldytuvų vyšnių be kauliukų
110 g cukraus
2 v. š. obuolių sidro acto

Vyšnių padažas. Vyšnias sumaišyti su cukrum ir kaitinti, kol cukrus ištirps ir masė užvirs. Virti apie 10 min., kol kiek sutirštės. Supilti actą, išmaišyti ir nuimti nuo ugnies. Palikti ataušti.

Grūstuvėje sutrinti pankolio sėklas.
Džiūvesėlius užpilti pienu ir palikti 5 min. Sumaišyti su veršiena, pankolio sėklom, kiaušiniais, krapais, citrinos žievele, druska ir pipirais. Iš masės formuoti nedidelius rutuliukus, juos lengvai apvolioti miltuose ir dėti į įkaitintą keptuvėje aliejų. Kepti ant aukštos ugnies apie 8-10 min. (priklausomai nuo dydžio), retkarčiais pavartant, kol mėsa gerai apskrus. Mėsos kukuliukus išimti iš keptuvės ir atidėti.

Ugnį sumažinti, sudėti sviestą ir palaukti, kol ištirps. Sudėti miltus ir kepti, kol paruduos (1-2 min.). Palaipsniui supilti pieną, sudėti Parmesaną. Pagardinti druska, pipirais, užvirti ir pavirti apie 1-2 min. Nuimti nuo ugnies.

Mėsos kukulaičius sudėti į didelį kepimo indą (8 l), arba galite dėti į mažesnes porcijines formeles. Užpilti paruoštu bešamelio padažu, ant viršaus sudėti Mozzarellą ir Provolonę. Kepti iki 220C įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min. (10-15, jei formelės mažos) kol viršus apskrus ir pradės burbuliuoti.

Patiekti su vyšnių uogiene.

Skonis: 9.5/10

Pusę balo numušu tik dėl to, jog bulvių košė ir mėsos kukuliai negali būti 10. Kiek nuobodoka, bet patiekalas nuostabus.
Kukulaičiai švelnūs, pankolis atsiskleidžia subtiliai. Vyšnių padažas turi čatnio atgarsį, o ir sūris šalia nemaišo. Pats tas buvo juos visus susodinti ant daržovių košės.
Tai nėra pietūs per 30 min., bet įdėti kiek daugiau pastangų verta.

Švediški kukuliai su vyšnių uogiene.

2 komentarai “Švediški kukuliai su vyšnių uogiene.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s