Vištienos tadžinas.

Šį kart paradui vadovavo Mantas.
Teisingai. Esu viena iš tų laimingųjų, kas gali prieš išeinant palikti receptą ant stalo ir grįžus rasti pagamintą patiekalą (seniai apie tai svajojau). Beabejo, dalyvaujant išankstiniam susitarimui.

Visiškai autentiškai tadžinu to nepavadintume, nes indas buvo stiklinis, kepimui orkaitėje tinkamas.

Bet, tebūnie, tadžinas.

P1190355

Vištienos, migdolų ir abrikosų tadžinas
David Lebovitz “Sweet Life in Paris”

125 g džiovintų abrikosų
vištos (padalintos į 8 dalis)
1 a. š. malto imbiero
1 a. š. maltos ciberžolės
2 a. š. paprikos
1/4 a. š. šafrano
1 a. š. cinamono
1 a. š. druskos
šviežiai maltų pipirų
1 v. š. sviesto
1 didelis svogūnas, pjaustytas
500 ml vištienos sultinio
1/3 stiklinės smulkintos kalendros, dar papildomai pabaigai
1 v. š. medaus
1/2 citrinos sulčių
3/4 stiklinės luptų migdolų, paskrudintų

Sumaišyti prieskonius (imbierą, ciberžolę, papriką, šafraną, cinamoną, druską ir pipirus). Mišiniu įtrinkite vištieną.
Orkaitę įkaitinti iki 180C,
Abrikosus užpilti karštu vandeniu ir palikti išbrinkti.

Sviestą ištirpinti, sudėti pjaustytą svogūną ir kepti apie 5 min., kol taps permatomas, bet neparuduos. Sudėti vištieną į svogūnus, kepti apverčiant apie 3 min. Supilti sultinį ir sandariai indą uždaryti. Kepti orkaitėje apie 40-50 min., kol vištiena iškeps.

Indą išimti iš orkaitės ir išimti vištieną (laikyti šiltai). Indą dėti ant vidutinės ugnies, sudėti medų, citrinos sultis ir leisti padažui nugaruoti, kol jo liks apie 1/3 nuo pradinio tūrio. Paragauti ir jei reikia, pagardinti druska ir pipirais.
Vištieną sudėti atgal į padažą, sudėti nusunktus abrikosus ir migdolus. Pašildyti, kad viskas sušiltų ir patiekti su kuskusu.

Skonis: 9/10

Labai kvapnus, šiltas ir jaukus. Truputis migdolų traškesio ir abrikosų saldumo. Patiekalas nėra nei kiek aštrus (mat turėjau tokį įsivaizdavimą apie tadžiną), todėl jei norit daugiau “pikantiškumo” įberkit porą čili dribsnių.

Vištienos tadžinas.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s