Perlinių kruopų ir moliūgų salotos.

P1190388

Perlinių kruopų ir moliūgų salotos
Warm Pumpkin and Pearl Barley Salad

stiklinė perlinių kruopų
1 mažo moliūgo/ ketvirtadalio didesnio
3 v. š. klevų sirupo
3 v. š. alyvuogių aliejaus
druskos ir pipirų
stiklinė špinatų lapelių
stiklinė rukolos lapelių
1/2 stiklinės moliūgų sėklų
1/4 stiklinės džiovintų spanguolių

1/3 stiklinės balzamiko glazūros
1/2 stiklinės alyvuogių aliejaus
2 v. š. Dižono garstyčių
druskos ir pipirų

Moliūgą supjaustyti nedideliais kubeliais, sumaišyti su klevų sirupu, aliejumi, druska ir pipirais. Skrudinti iki 220C įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 min. (labai priklauso nuo kubelių dydžio, todėl jei supjaustysit smulkiai – galbūt moliūgas bus paruoštas ir po 15 min. Norit minkšto, bet netęžtančio).
Perlines kruopas išvirti. Išvirus laikyti šiltai.
Moliūgų sėklas paskrudinti.

Balzamiką, alyvuogių aliejų, garstyčias ir prieskonius sumaišyti į vienalytę masę.
Perlines kruopas sumaišyti su keptais moliūgais ir pasiruoštu padažu. Atsargiai įmaišyti salotų lapelius, spanguoles ir kepintas moliūgų sėklas.

Balzamiko glazūrai gauti galite tiesiog nugarinti balzamiko actą. Maždaug, stiklinę acto sumaišykite su 1/4 stiklinės rudojo cukraus ir kaitinkit, kol apie pusę skysčio išgaruos ir pamaišius glazūra pasidengs šaukštas.

Skonis: 9/10

Iš tikro, aš jas gana greitai pamilau. Toks žemiškas, šiltas perlinių kruopų ir moliūgų duetas. Nieko perdėm jis nereikštų, jeigu ne saldžios spanguolės, traškios moliūgų sėklos ir viską apjungiantis balzamiko padažas. Salotos – akims ir lengvumui sukurti, bet, overall, patiekalas gana sotus ir nusisekęs.

Perlinių kruopų ir moliūgų salotos.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s