Obuolių ir Čederio sūrio pyragėliai.

P1190392

Obuolių ir Čederio pyragėliai
Apple Cheddar Turnovers

stiklinės (225 g) nesūdyto sviesto
2 1/2 stiklinės miltų
1 v. š. cukraus
1 a. š. druskos
1 stiklinė tarkuoto stipraus Čederio
1/2 stiklinės kefyro
6-8 v. š. šalto vandens

Sviestą supjaustyti kubeliais ir 15 min. dėti į šaldiklį.
Miltus maišytuve (arba maisto kombaine) sumaišyti su cukrumi ir druska. Sudėti šaltą sviestą, maišyti kol masė taps trupininė. Sudėti čederį, supilti kefyrą ir išmaišyti. Palaipsniui pilti vandenį ir maišyti tol, kol tešla sulips.
Tešlą perdėti ant miltuoto paviršiaus, suploti į 20 cm skersmens diską, įvynioti į plėvelę ir dėti bent jau 30 min. į šaldytuvą. Geriau – nakčiai.

3 Granny Smith obuoliai
2 Gala/Pink Lady obuoliai
1/2 stiklinės cukraus
1/4 stiklinės miltų
1/2 a. š. cinamono
1/4 a. š. muskato
1/4 a. š. druskos
plaktas kkaušinis
cukrus

Obuolių, beabejo, šios specifinės rūšies ieškoti nėra būtina. Puikiai tinka ir paprasti, kietesni, kepimui tinkami lietuviški. Visiškai puikiai tinka.

Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti maždaug 0,5 cm storio riekelėmis. Sumaišyti su cukrumi, miltais ir prieskoniais.

Tešlą padalinti į 8 dalis. Iš kiekvienos iškočioti 20 cm skersmens apskritimus. Per vidurį dėti 1/8 obuolių įdaro, perlenkti, suspausti ir užlankstyti. Taip paruošti likusius 7 pyragėlius. Jie bus gana nemaži, tai jei norit, darykit mažesnius.
Perdėti ant miltais pabarstytos skardos. Padaryti kelias įpjovas, aptepti kiaušiniu, apibarstyti cukrum ir kepti iki 200C įkaitintoje orkaitėje 50-55 min.

Skonis: 9.5/10

Čederis. Tešla nėra saldi, cukrinis paviršius – to die for. Labai pasistengus galima jausti sūrio užuominą, bet nežymiai. Žodžiu, neverta tikėtis tikros Čederio tešlos.
Obuolių įdaras minkštas, gausus ir saldus. Visiškai tobulas pyraga(iti)s su nemažu puodeliu karštos arbatos.

P1190389

Obuolių ir Čederio sūrio pyragėliai.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s