Vištienos ir moliūgų karis.

P1190401

Vištienos ir moliūgų karis
Chicken and Pumpkin Curry

stiklinė nevirtų jazmino ryžių
stiklinė kokosų pieno
stiklinė vandens
1-2 v. š. melasos
vieno granato sėklyčių
druskos ir pipirų

Kokosų pieną ir vandenį užvirti. Sudėti ryžius, išmaišyti, uždengti ir virti ant mažiausios ugnies 10 min. Ugnį išjungti ir palikti dar ryžius brinkti apie 15 min. uždengtu dangčiu. Ryžius supurenti ir laikyti šiltai. Prieš pat patiekiant sumaišyti su melasa, granatų sėklytėmis ir pagardinti druska bei pipirais.

apie 0,5 kg vištienos filė
2 v. š. kokosų aliejaus
druskos ir pipirų
2 1/2 stiklinės moliūgo kubelių
skardinė (400 ml) kokosų pieno
1/4 stiklinės saldaus tailandietiško čili padažo
1/4 stiklinės žemės riešutų sviesto
2 v. š. raudonos kario pastos
1 v. š. sojų padažo
1 v. š. tarkuoto imbiero
2 a. š. kario miltelių
1/4 stiklinės smulkintos kalendros
laimo sulčių
1/3 stiklinės skrudintų ir smulkintų žemės riešutų
šviežios naan duonos

  • Duoną galite išsikepti patys, galite nusipirkti pitos duoneles arba tiesiog lavašą.

Vištieną supjaustyti kąsnio dydžio kubeliais, kepti įkaitintame aliejuje apie 10 min. Sudėti moliūgą ir pakepti apie 2 min.
Supilti kokosų pieną, čili padažą, žemės riešutų sviestą, sudėti kario pastą, sojų padažą, tarkuotą imbierą ir karį. Viską virti apie 10 min., kol padažas sutirštės ir moliūgas suminkštės.
Nuimti nuo ugnies, įmaišyti laimo sultis ir kalendrą. Jei reikia, pagardinti druska ir pipirais.
Patiekti su ryžiais. Pabarstyti kalendra, smulkintais riešutais. Valgyti su paskrudinta duona.

Skonis: 9.5/10

Susijungė viskas. Ir spalvos, ir mums priimtinas aštrumas, ir skirtingos tekstūros. Kreminis troškinys, traškūs riešutais, saldūs granatai. Žodžiu, geriau būti ir negalėjo.
A feast for both – your eyes and stomach.

Vištienos ir moliūgų karis.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s