Brownie.

Aš pasiruošus gerokai viską palengvinti. Nutraukti paieškas arba beveik eksponentiškai priartinti prie tiesos. To vienintelio brownio tiesos.

Turbūt jūs, kaip ir aš, receptų išsisaugoję turit ne vieną. Ne vienas gamintas, ne vienas dar laukia savo eilės. Pagrindiniai skirtumai – anam mažiau sviesto, kitam daugiau šokolado, trečiam įdėta šaukštu daugiau miltų. Mat šaukštas miltų gali pasaulį aukštyn kojom apversti.

O tai, kad ne vienas brownie receptas išaukština save ir vadina “best ever” tik dar labiau reikalus sujaukia. Nebūtų man šis perdėm užkliuvęs, jei šalia David Lebovitz prilipdyto nebūtų. Turiu įtarimą, jog apie šokoladą ir gerus brownius tai jis tikrai nusimano.

Man itin patiko, kad receptas yra gana basic. T. y. reikalauja pačių elementariausių ingredientų, o jau kompleksiškumą galite kurti kaip širdis geidžia. Gal apsieisit tik su riešutais, gal įbersit kavos/cinamono ar likerio skonio paįvairinimui. Vyšnios ar džiovintos spanguolės irgi yra laiku ir vietoje. O gal browniam tirpinsit kokį fancy šokoladą, kaip kad Lindt su čili pipirais. Manau kad pastaroji idėja yra itin verta įgyvendinimo.

P1190430

“Best ever” browniai
Absolute Best Brownies

85 g sviesto
240 g juodo ir kokybiško šokolado
3/4 stiklinės cukraus
1 a. š. vanilės ekstrakto
2 dideli kiaušiniai, kambario temperatūros
1/4 stiklinės miltų
žiupsnis druskos
1 stiklinė riešutų (migdolų, lazdyno ir pan), paskrudintų ir susmulkintų

Sviestą ir šokoladą ištirpinkite karšto vandens vonelėje. Nuimti nuo vandens garų, įmaišyti cukrų ir vanilę. Po vieną įmušti kiaušinius ir juos ranka įmaišyti į šokoladinę masę. Sudėti miltus, sumaišytus su druska ir (SVARBIAUSIA DALIS) 1 minutę tešlą maišykite labai energingai, kol ji taps blizgi, vienalytė ir netgi kiek atšoks nuo dubenio sienelių.

  • Pasak komentatorių ir D. Lebovitz – 1 minutės maišymas yra svarbiausia gaminimo dalis, kuri užtikrina, jog iškepsite skanius, drėgnus, o ne sprangius brownius. Tešla bus kiek standoka, todėl per minutę tikėtina, jog ranka pavargs. Jei norite, leiskite šį darbą atlikti vyriškos giminės atstovams, kol jūs su laikmačiu skaičiuosite tą lemtingąją minutę.
    Pas mane tešla, bent jau tiesiogiai, nuo sienelių neatlipo, bet tešla tikrai tapo elastinga, vienalytė ir blizgi.

20 cm kvadratinę kepimo formą išklokite sviestu pateptu kepimo popieriumi. Orkaitė – 175C.
Tešlą supilkite į formą, dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite, kol paviršius sutvirtės, apie 30 min.
Brownius ataušinkite formoje ir tik tada supjaustykite.

  • Brownius stebėkite patys, man pilnai užteko 20 min. kepimo.

Skonis: 10/10

Be priekaištų. Intensyvūs, saikingai saldūs, standūs, bet drėgni. Angliakalbiai juos fudgy vadinti mėgsta. Pyragaičiai elegantiško skonio, maloniai atsiskleidžia šokolado kartumas.
Gaminimas stebėtinai paprastas, rezultatas pranoksta visus lūkesčius. Svarbiausia, energingai minutę pamaišykit ir neperkepkit.

Brownie.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s