Morkų ir avokadų salotos.

P1190444

Morkų ir avokadų salotos
Moroccan Carrot Salad

0,5 kg mažų morkyčių (skirtingų spalvų būtų dar geriau)
2 a. š. kumino sėklų
1-2 maži džiovinti čiliai
druskos, pipirų
2 česnako skiltelės
4 čiobrelio šakelės
alyvuogių aliejaus
balto/raudono vyno acto
1 apelsinas, perpjautas perpus
1 citrina, perpjauta perpus
3 prinokę avokadai
4 stambios ciabatta riekės
kelios saujos mėgstamų salotų lapelių
150 ml natūralaus jogurto
4 v. š. įvairių skrudintų sėklų

Orkaitė – 180C.
Kuminą, čilius, druską ir pipirus sugrūsti grūstuvėje. Sudėti česnaką, čiobrelį ir viską sutrinti iki pastos konsistencijos. Užpilti alyvuogių aliejumi, kad apsemtų ir šliūkštelt acto.
Morkas dėti į verdantį vandenį ir virti apie 10 min. Išimti, sudėti į kepimo formą ir jas dar karštas apipilti paruoštu marinatu. Šalia dėti perpjautą perpus apelsiną, citriną. Kepti orkaitėję 25-30 min. Likus 10 min. į orkaitę galima sudėti plėšytą ciabattą, kad apskrustų.
Į salotinę išskobti avokadus, sudėti iškeptas morkas.
Į mažą indelį išspausti kepto apelsino ir citrinos sultis. Įpilti tokį pat kiekį alyvuogių aliejaus ir šliūkštelt acto. Jei reikia, pagardinti druska ir pipirais. Užpilą supilti ant morkų ir avokadų, lengvai išmaišyti.
Sudėti skrudintus ciabattos gabalėlius, įmaišyti salotas. Mišinį dėti į lėkštes, pagardinti jogurtu, skrudintom sėklom (moliūgų/aguonų/sezamų/saulėgrąžų ir pan) bei alyvuogių aliejum.
Patiekti.

Skonis: 10/10

Morkos lengvai kandžiojasi, tuo tarpu avokadas suteikia gana nemažai svorio. Ir sotumo. Traški duona ir lengvai citrusinis užpilas. Pamilau.

Morkų ir avokadų salotos.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s