Rikotos gnocchi.

Šiaip jau gruodžio vidurys gal nevisai laikas ir vieta apie gnocchius kalbėti (kche, kche, nors jiems netinkamo laiko nebūna). Reikėtų gal kelis sakinius ateinančioms šventėm paskirti. Bet. Planai yra. Receptai yra. Neskubinsiu. Pagaminsiu, patikrinsiu ir papasakosiu mėnesio gale. Ir kalėdinį pyragą paminėsiu, kuris spintelėje dar nuo spalio pabaigos jau guli.

Šie gnocchiai buvo Manto gaminti. Ir nors kiekvienos mielos dienos jis virtuvėje nepraleidžia, išėjo jie puikūs. Ir pats sakė, kad pagaminti buvo itin lengva, dar ir receptą ateičiai išsisaugojo, kai reikėtų valgyti “ant smūgio” padaryti.

Asmeniškai man su gnocchiais nuo pat pradžių taip puikiai nesisekė. Buvo, maždaug, keli nesėkmingi pabandymai, po kurių šį reikalą palikau nuošaly. Gal miltų pagailėjau, gal bulvės ne tos pasitaikė…who knows. Bet rezultatas tas pats kaip ir su macarons – receptus išsisaugau, bet nežinia kaip toli į ateitį.

Nuo šiol garbę gaminti gnocchius jau žinau kam patikėsiu.

P1190434-001

Rikotos gnocchi
Ricotta Dumplings

200 g miltų
225 g rikotos
3 kiaušinių tryniai
30 g tarkuoto Parmezano
žiupsnelis tarkuoto muskato
druskos ir pipirų

6 v. š. alyvuogių aliejaus
3 česnako skiltelės, plonai pjaustytos
1 čili pipiras, susmulkintas
2 x 400 g pomidorų savo sultyse skardinės
baziliko

Miltus, rikotą, trynius, sūrį, muskatą, druską ir pipirus suminkyti į vientisą tešlą. Ją pokočioti ant miltais pabarstyto stalviršio 3-5 min.
Iškočioti “virtuvutes”, supjaustyti 2 cm ilgio gabalėliais (kaip virtinukus).
Virti 3-4 minutes pasūdytame vandenyje.

Į įkaitintą aliejų dėti pjaustytą česnaką ir čili, pakepti minutę, nuimti nuo ugnies. Sudėti pomidorus.
Vėl dėti ant ugnies ir virti apie 5 min. Jei reikia, pagardinti druska ir pipirais.
Nukošti virtinukus ir sudėti į padažą.

Patiekiant sudėti virtinukus į lėkštę ir pagardinti baziliku bei trintu parmezanu.

Jei kam pravers, yra ir video.

Skonis: 10/10

Visiškai paprastai, su pomidorų padažu, bet patys galite pasigaminti ir ką įmantriau. Mes pirmu bandymu lazdos perlenkti nenorėjom, o ir pomidorinis padažas su bazilikais taip maloniai primena apie vasarą.

Paskui sekė dar vieni rikotos gnocchi, tik pagal slightly kitokį receptą. Ir efektas vis dar buvo labai geras.

Rikotos gnocchi.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s