Rizotas su troškintais kopūstais.

P1190452

Rizotas su troškintais kopūstais
Smothered Cabbage Risotto

~ 900 g kopūsto
1/2 stiklinės pjaustyto svogūno
1/4 stiklinės alyvuogių aliejaus
1 v. š. smulkinto česnako
druskos ir pipirų
1 v. š. raudonojo vyno acto

Kopūstą susmulkinti kuo ploniau, aplenkiant kietąjį kotą.
Aliejuje apkepti svogūną, kol pagels (apie 5 min.). Sudėti česnaką, pakepti apie minutę, sudėti kopūstą ir išmaišyti. Kepti kol sukris.
Pagardinti actu, druska ir pipirais, išmaišyti ir sumažinti ugnį iki silpniausios. Kopūstą troškinti apie 1.5 valandos, retkarčiais pamaišant ir šliūkštelint vandens, jei kopūstas pradės svilti. Kopūstas turi būti gerai išsitroškinęs ir “beveik ištirpęs”. Jei reikia, pagardinti druska, pipirais ir actu papildomai.
Išimti iš keptuvės, ją lengvai išluostyti.

alyvuogių aliejaus
1/2 svogūno
2 rozmarino stiebelių
1.5 stiklinės apvalių ryžių
6 stiklinių vištienos/daržovių sultinio
druskos ir pipirų
1/3 stiklinės riebios grietinėlės
apie 30 g sviesto
40 g tarkuoto kietojo sūrio

Toje pačioje keptuvėje, kur troškinote kopūstą, aliejuje apkepkite svogūną ir rozmariną. Sudėkite ryžius ir kepkite apie 1-2 min., kol jie taps permatomi. Įpilkite samtį sultinio, išmaišykite ir gaminkite rizotą ant nestiprios ugnies. Sultiniui susigėrus vėl pilkite, pamaišykite ir leiskite jam susigerti į ryžius. Maždaug ties 4 sultinio samčiu galite sudėti 1/2 pagamintų kopūstų ir toliau gaminti kaip ir prieš tai.
Kai rizotas beveik išviręs, pagardinti druska ir pipirais, supilti grietinėlę, sudėti sviestą ir sūrį. Išmaišyti, nuimti nuo ugnies ir palikti uždengus pastovėti apie 10 min.
Patiekite su keliais rozmarino lapeliais. Jei troškintų kopūstų pasirodys kiek per mažai – įdėkite daugiau.

Skonis: 9.5/10

O vau vau. Toks labai švelnus, labai kreminis, lengvai sūrinis. Kopūstai, priklausomai kiek jų įdėsite, yra neįkyrūs ir puikiai susilieja su rizotu.
Pagamintus ir į rizotą nesunaudotus kopūstus labai sėkmingai, manau, dorosite tiesiog su duona.

Rizotas su troškintais kopūstais.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s