Parmezano ir juodųjų pipirų biscotti.

P1190467

Parmezano ir juodųjų pipirų biscotti
Parmesan Black Pepper Biscotti

1 1/2 v. š. juodųjų pipirų grūdelių
4 stiklinės miltų
2 a. š. kepimo mitelių
2 a. š. druskos
130 g Parmezano, smulkiai tarkuoto – 2 1/4 stiklinės
170 g sviesto, pjaustyto kubeliais
4 dideli kiaušiniai
stiklinė pieno

Orkaitė – 180C. Pasiruošti 2 skardas. 1 skardą dėti į viršutinį orkaitės trečdalį, kitą – į apatinį.
Pipirus sumalti kavamalėje.
Sumaišyti miltus, kepimo mitelius, druską, 2 stiklines tarkuoto sūrio, 1 v. š. maltų pipirų. Sudėti sviestą ir rankinio mikserio/rankų pagalba įmaišyti, kol susidarys trupiniai.
3 kiaušinius išplakti su pienu ir supilti į tešlą. Įmaišyti šakute, kol viskas sulips į vientisą, minkštą tešlą.
Tešlą dėti ant miltais pabarstyto stalviršio, padalinti į 4 dalis ir iš kiekvienos dalies suformuoti 30 cm ilgio, 5 cm pločio ir 2 cm aukščio kepalėlius.
Dėti po 2 kepalėlius į skardą, paliekant 10 cm tarpą tarp jų. Aptepti plaktu kiaušiniu, pabarstyti likusiu sūriu, pipirais ir kepti, retkarčiais skardas pasukiojant ir vidurį kepimo apkeičiant vietomis (apatinė keliauja į viršų, viršutinė – apačion). Kepti apie 30 min., kol kepalėliai bus aukso spalvos.
Išimti ir palikti ataušti 10 min.
Orkaitė – 150C.
Iškepusius kepalėlius supjaustyti 1.3 cm storio riekelėmis, sudėti į skardą ir kepti apie 35-45 minutes, maždaug ties kepimo viduriu juos apverčiant, kad kita pusė irgi apskrustų.
Iškepus leisti 15 min. ataušti ant grotelių ir laikyti sandarioje dėžutėje, kad išliktų traškūs.

Skonis: 9.5/10

Biskočius ir taip mėgstu, o čia dar ir ne saldūs. Aiškus sūrio poskonis, lengvai besikandžiojantys pipirai. Tinka valgyti vieni, tinka kreminio sūrelio užsitepti.
Žodžiu, buvo linksma.
Iš nurodytos porcijos gausite tikrai daug. Aš viską karpiau perpus.

Parmezano ir juodųjų pipirų biscotti.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s