Lęšiai su ožkos sūriu, burokėliais ir pomidorais.

P1190543Lęšiai su ožkos sūriu, burokėliais ir pomidorais
French Puy Lentil and Goat Cheese Salad

2 stiklinės lęšių (prancūziški Puy būtų geriausia)
4 stiklinės šilto vandens
1 v. š. citrinos sulčių

Lęšius iš vakaro užpilkite vandeniu, citrinos sultimis ir bent jau 8 valandom palikite mirkti. Tinklaraštininkė siūlo juos valgyti išmirkytus, tai spręskite patys. Aš apie 10 min. dar paviriau. Naudojau paprastus žalius lęšius, todėl nežinau, gal išmirkyti Puy lęšiai yra kitokio skonio.

2 dideli burokėliai
300 g vyšninių pomidorų
200 g minkšto ožkos sūrio
alyvuogių aliejaus
druskos ir pipirų
čiobrelių

Patiekalas atrodys žaismingiau, jei naudosite raudoną ir geltoną burokėlius. Taip pat skirtingų spalvų vyšninius pomidorus.
Burokėlius apvirti, kol lengvai suminkštės. Nulupti, supjaustyti kubeliais, sudėti į skardą. Šalia dėti perpus perpjautus vyšninius pomidorus. Viską apšlakstyti aliejumi, pabarstyti druska, pipirais ir skrudinti iki 250C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Likus 5 min. iki skruidnimo pabaigos, šalia dėti ožkos sūrio, ir kepti, kol apskrus ir pradės burbuliuoti.
Skrudintus burokėlius, pomidorus ir ožkos sūrį patiekti su lęšiais bei smulkintais čiobreliais. Jei norisi saldumo užuominų – lengvai apšlakstyti medum.

Skonis: 9/10

Jungiamoji dalis – ožkos sūris, nes priešingu atveju, viskas būtų perdėm susiskaidę.
Taip pat kruopščiai atsirinkite pomidorus arba patausokite patiekalą vasarai. Kuo pomidorai kvapnesni, tuo geriau.
Patiekalas, mano manymu, tinka lengviems priešpiečiams ir skoningiau jį patiekti nedidelėmis porcijomis.

 

Lęšiai su ožkos sūriu, burokėliais ir pomidorais.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s