Raudonųjų lęšių troškinys.

P1190567

Raudonųjų lęšių troškinys
Red Lentils and Spinach in Masala Sauce

Masalos pastai:
1 1/2 a. š. kumino sėklų
1 1/2 a. š. kalendros sėklų
5 cm ilgio imbiero gabalėlis, nuluptas ir supjaustytas
1-3 a. š. raudonųjų pipirų dribsnių
1 v. š. rūkytos saldžios paprikos
2 a. š. garam masala prieskonių mišinio
1 a. š. druskos
2 v. š. žemės riešutų/kitokio riešutų aliejaus
2 v. š. pomidorų pastos
1/3 stiklinės kalendros lapelių

Kumino ir kalendros sėklas paskrudinti keptuvėje, kol pakvips. Supilti į grūstuvę ir sugrūsti (arba sumalti malūnėliu).
Į mažą smulkintuvą sudėti pjaustytą imbierą ir susmulkinti iki smulkių gabalėlių. Sudėti pipirų dribsnius, papriką, garam masala, kuminą, kalendrą ir druską. Keletą kartu spūstelti smulkintuvą, kad prieskoniai gerai susimaišyti su imbieru. Supilti aliejų, pomidorų pastą ir sudėti kalendros lapelius. Sutrinti iki pastos konsistencijos.

* mes jokiu smulkintuvu nesinaudojom. Oldschool’iškai viską puikiai pavyko sutrinti grūstuvėje.

1 v. š. kokosų aliejaus
mažas raudonas svogūnas, smulkintas
2 česnako skiltelės, smulkintos
1/3 stiklinės masala pastos
1 stiklinė trintų/troškintų pomidorų
1 stiklinė kokosų pieno
1/2 stiklinės raudonųjų lęšių
2 saujos špinatų

Aliejuje apkepti smulkiai pjaustytą svogūną, kol suminkštės ir tarps permatomas (apie 4-5 min.). Sudėti smulkintą česnaką ir dar minutę pakepti. Sudėti masalą pastą, pakepti 1-2 minutes, sudėti pomidorus, supilti kokosų pieną ir užvirti.
Sudėti lęšius ir sumažinti ugnį vidutinės. Retkarčiais pamaišant virti apie 20-25 min, kol lęšiai suminkštės. Sudėti nuplautus špinatus, dar kelias minutes patroškinti ir nuimti nuo ugnies.
Patiekti galite su mėgstamomis kruopomis, kalendros lapeliais ir jogurtu. Arba tiesiog išsikepti indiškų duonelių kaip mes.

Skonis: 10/10

Buvo visiškai mindblowing ir ateityje raudonieji lęšiai bus perkami jam.
Vietoj raudonųjų pipirų dribsnių, įmetėm vieną mažą džiovintą čilį. Pastos gavome tiek, kiek ir reikėjo – 1/3 stiklinės, bet padidinome kokosų pieną ir pomidorus – sąžiningai supylėme po 400 g skardinę. Truputis daugiau ir lęšių. Mūsų aštrumo toleravimui buvo tobula. O jums, siūlau pradėti nuo 1 stiklinės ir paragauti. Jei bus kiek per stipru – įpilkit daugiau kokoso ir pomidorų.

Šalia iškepėm indiškų duonelių, kurios, mano manymu, derėjo puikiai. Mantas vėliau nusprendė, kad be jų valgosi geriau ir skonis atsiskleidžia žymiai gilesnis. Arba reikėtų kažko traškaus, kaip kad paskrudinto lavašo.
Su kuo ir kaip valgyti variantų įvairių, svarbiausia troškinį pasigaminti labai siūlau.

Ir receptą irgi pridedu.

Indiškos duonelės
Indian Chapati Bread

stiklinės viso grūdo miltų
stiklinės kvietinių miltų
1 a. š. druskos
2 v. š. alyvuogių aliejaus
3/4 stiklinės karšto vandens

Dubenyje sumaišykite kvietinius, viso grūdo miltus ir druską. Mediniu šaukštu įmaišykite aliejų ir tiek vandens, kad tešla taptų elastinga, bet ne lipni.
Ant lengvai pabarstyto stalviršio paminkykite tešlą, padalinkite į 10 dalių, suvoliokite kamuoliukus ir leiskite jiems kelias minutes pailsėti.
Keptuvę lengvai ištepkite riebalais ir kaitinkite ant vidutinės ugnies.
Paimkite tešlos kamuoliuką ir jį plonai, kaip tortiliją, iškočiokite. Dėkite į labai gerai įkaitintą keptuvę ir kepkite iš kiekvienos pusės iki 30 sekundžių.
Taip iškepkite likusias duoneles.

Skonis: 10/10

Jau ne kartą gamintos ir visada pasiteisina. Tobulai tinka prie indiško twist turinčių troškinių, sriubų ir pan. Tarkim, palak paneer irgi puikiai gali būti papildytas šiomis duonelėmis.
Tešlos paruošimas – kelių minučių reikalas. Kepimas – staigus. Žodžiu, jokios orkaitės, jokio vargo ir greitas rezultatas.

Raudonųjų lęšių troškinys.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s