Ožkos sūrio sūrpyragis.

Ir mano pirminis instinktas buvo, jog Valentino dienai vertėtų kepti kažką šokoladinio. Gal tikrai gerą brownį, gal šokoladinį pyragą be miltų su grietinėlės-maskarponės kremu ant viršaus ir keliom granato sėklytėm pabarstymui.

Šokoladas pavirto į ožkos sūrį ir pridėjus dar keletą ingredientų tapo ožkos sūrio sūrpyragiu. Ožkos sūrio sūrio pyragu.

O žinot kaip reikėtų nusipirkti 4 porus? Pora porų porų.

Ožkos sūrį naudojau tą, kur pelenais pabarstytas. Jei pavyktų rasti, neprieštaraučiau ir stipresnio skonio. Bet šitas puikiai tinka. Ypatingai, jei nenusiteikę taikstytis su stipresniu ožkos sūrio skoniu savo desertuose.

Valgyti vieną jį tinka. Kai kurie pateikia su mėlynių ar kitų vaisių “kompotu”. Aš, tuo tarpu, buvau (ir esu) beveik šventai įsitikinus, jog obuoliai čia tobulai derės. Jei labai norite, pagardinkite tradiciškai cinamonu ar kitais meduoliniais prieskoniais, bet man jų jau pakako pagrindo sudėtį. Mano siūlymas – čiobrelis. Ožkos sūris, obuoliai ir čiobrelis.

P1200392

Ožkos sūrio sūrpyragis
Goat Cheese Cheesecake

23 cm skersmens atsegamai formai:

6 v. š. nesūdyto sviesto, dar papildomai formai patepti
2 stiklinės biskvitinių sausainių trupinių
1/4 stiklinės cukraus
1/2 a. š. cinamono
1/2 a. š. malto imbiero
žiupsnelis muskato
žiupsnelis druskos

Tirpintą sviestą, sausainių trupinius, cukrų, prieskonius ir druską sumaišyti iki vientisos masės.
Formą ištepti sviestu. Sausainių masę suberti į formą, pirštais paspaudžiant suformuoti paplotį ir kelių centimetrų sieneles šonuose. Dėti į šaldytuvą.

apie 450 g kreminio sūrio, kambario temperatūros
340 g ožkos sūrio
1 1/2 stiklinės grietinės (30 proc)
4 dideli kiaušiniai
1 1/2 stiklinės cukraus
2 a. š. vanilės ekstrakto

Kreminį sūrį išplakti su ožkos sūriu iki vienalytės masės. Įmaišyti grietinę. Įmaišyti cukrų ir vanilę, po vieną įplakti kiaušinius.
Masę supilti ant pasiruošto sausainių pagrindo ir dėti į iki 180C įkaitintą orkaitę. Kepti 30 min nekliudant ir dar 25-30 min. retkarčiais formą pasukiojant, kad niekur nepradėtų svilti. Jei viršus pradėtų svilti, galite uždengti folija ir kepti toliau.

Pyragą išimti iš orkaitės ir palikti ataušti kambario temperatūroje. Ataušus kelias valandas (geriau per naktį) palikti šaldytuve. Valgyti vieną arba pasitroškinti vaisių ant viršaus,

Mano atveju pakaitinkite truputį obuolių sulčių su keliais žiupsneliais rudojo cukraus ir šviežių čiobrelių. Sudėkite kubeliais pjaustytus obuolius ir dar pavirkite apie 10 min., kol jie suminkštės. Ataušinkite ir sudėkite ant pyrago. Papuoškite keliais čiobrelių lapeliais.

Skonis: 10/10

Kreminis ir labai švelnus. Patiko “meduolinis” pagrindas ir saldus sūrio sluoksnis. Cukraus sūrio masėje pamažinčiau iki 1 stiklinės kitą kartą.
Ožkos sūris akivaizdžiai nesijaučia, bet juntamos įdomios, vos pikantiškumu kvepiančios natos. Švelnūs obuoliai derėjo stebėtinai gerai.
Turtingas, švelnus ir gana įvairus. Vietą tarp favorit’ų jau užsitarnavo.

Ožkos sūrio sūrpyragis.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s