Morkų salotos su lęšiais, feta ir pistacijomis.

P1190573Morkų salotos su lęšiais, feta ir pistacijomis
Marrakesh Carrot Salad

4 stiklinės tarkuotų morkų
3/4 stiklinės virtų lęšių, nusausaintų
7 datulės, be kauliuko ir supjaustytos
1/4 stiklinės pjaustyto raudono svogūno
5 svogūnų laiškais, balta ir šviesiai žalia dalis supjaustyta
1/2 stiklinės smulkintų kalendrų
1/2 stiklinės skrudintų pistacijų
1/2 stiklinės trupintos fetos

2 v. š. alyvuogių aliejaus
2 laimai, žievelė ir sultys
1/2 a. š. malto kumino
1/4 a. š. malto muskato
1/4 a. š. ciberžolės
žiupsnelis aitriųjų pipirų dribsnių
1/4-1/2 a. š. jūros druskos, pagal skonį
1/2 a. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų

Morkas, lęšius, smulkintas datules, svogūną, svogūnų laiškus ir kalendras sumaišyti.
Sumaišyti aliejų, laimų žieveles, sultis ir prieskoniu užpilui..
Užpilu užpilti salotas, išmaišyti.
Pistacijas kiek susmulkinti. Salotas patiekti pabarstytas pistacijų riešutais ir feta.

Skonis: 10/10

Man tik belieka pabrėžti, kiek daug puikių dalykų čia susijungia. Gaiva ir egzotika. Spalvos. Sveika. Sotu. Sultingos morkos, traškūs riešutais ir sūri feta. Patogu valgyti tiek namie, tiek dėžutėje neštis į darbą.

Morkų salotos su lęšiais, feta ir pistacijomis.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s