Morkų salotos su lęšiais, feta ir pistacijomis
Marrakesh Carrot Salad
4 stiklinės tarkuotų morkų
3/4 stiklinės virtų lęšių, nusausaintų
7 datulės, be kauliuko ir supjaustytos
1/4 stiklinės pjaustyto raudono svogūno
5 svogūnų laiškais, balta ir šviesiai žalia dalis supjaustyta
1/2 stiklinės smulkintų kalendrų
1/2 stiklinės skrudintų pistacijų
1/2 stiklinės trupintos fetos
2 v. š. alyvuogių aliejaus
2 laimai, žievelė ir sultys
1/2 a. š. malto kumino
1/4 a. š. malto muskato
1/4 a. š. ciberžolės
žiupsnelis aitriųjų pipirų dribsnių
1/4-1/2 a. š. jūros druskos, pagal skonį
1/2 a. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
Morkas, lęšius, smulkintas datules, svogūną, svogūnų laiškus ir kalendras sumaišyti.
Sumaišyti aliejų, laimų žieveles, sultis ir prieskoniu užpilui..
Užpilu užpilti salotas, išmaišyti.
Pistacijas kiek susmulkinti. Salotas patiekti pabarstytas pistacijų riešutais ir feta.
Skonis: 10/10
Man tik belieka pabrėžti, kiek daug puikių dalykų čia susijungia. Gaiva ir egzotika. Spalvos. Sveika. Sotu. Sultingos morkos, traškūs riešutais ir sūri feta. Patogu valgyti tiek namie, tiek dėžutėje neštis į darbą.