Perlotas su porais, kopūstais ir ožkos sūriu.

P1200452Perlotas su porais, kopūstais ir ožkos sūriu
Hugh Fearnley – Whittingstall “Vegetariški patiekalai”

1 l daržovių sultinio
50 g sviesto
2 v. š. alyvuogių aliejaus
1 svogūnas
1 česnako skiltelė
keletas čiobrelių šakelių
2-3 porai
150 g kopūstlapių
300 g gludintų spelta/ perlinių kruopų
125 ml sauso balto vyno
50 g tarkuoto kieto ožkos/karvės sūrio
druska ir pipirai

Svogūną ir česnaką susmulkinti.
Pakaitinti 25 g sviesto ir 1 v. š. aliejaus. Sudėti svogūnus, česnakus, čiobrelius ir kepti, kol suminkštės, apie 10 min.
Supjaustyti porus 1 cm storio pusžiedžiais (tik šviesiąją dalį, lapus palikite). Susmulkinti kopūstlapius.
Į svogūnus sudėti kruopas, pakepti kelias minutes. Supilti vyną ir palaukti, kol nugaruos. Įpilti stiklinę sultinio, pamaišyti, palaukti kol susigers. Vėl pilti sultinio ir veiksmą kartoti, kol sultinys pasibaigs, o kruopos, maždaug išvirs. Tai gali trukti apie 40 min.

Kol gaminate perlotą, likusiame svieste ir aliejuje apkepkite porus. Sudėkite šalia kopūstlapius ir dar pakepkite apie 5 min., kol jie sukris.

Perlinėms kruopoms išvirus, įmaišykite porus ir kopūstlapius. Pagardinkite sūriu, druska ir pipirais.

Patiekiant dar lengvai pabarstykite kietu sūriu, arba patiekite su minkštu ožkos, pašlakstykite alyvuogių aliejum.

 Skonis: 9.5/10

Man patinka kietesnės, kramtymo reikalaujančios perlinės kruopos, jas palydintis porų saldumas, švelnus čiobrelio aromatas ir pikantiškas, minkštas ožkos sūris. Perlinės kruopos nėra linkusios taip maloniai suvirti į rizotą kaip apvalieji ryžiai, todėl ir masė ne tokia kreminė pavyksta.
Ir visgi, jauku bei sotu.

Patiekalo principas gali labai lengvai pasitarnauti šaldytuvo turinio valymui.

Perlotas su porais, kopūstais ir ožkos sūriu.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s