Airiškas džiovintų vaisių pyragas.

P1200376

Airiškas džiovintų vaisių pyragas
Irish Tea Cake – Brack

500 g įvairių džiovintų vaisių
100 g cukatų žievelių
400 ml stiprios juodos arbatos
500 g savikėlių miltų
500 g rudojo cukraus
kiaušinis
1 a. š. meduolinių prieskonių

Džiovintus vaisius ir žieveles užpilti arbata ir laikyti bent jau 4 valandas, o geriau – per naktį.
Įmaišyti cukrų, miltus, plaktą kiaušinį ir prieskonius. Tešlą sudėti į kepimo popieriumi išklotą kvadratinę 25 cm formą, uždengti folija ir kepti iki 170C įkaitintoje orkaitėje apie 1.5 valandos.

Valgyti supjausčius riekelėmis ir užsitepus sviestu.

Skonis: 9/10

Galite valgyti ir kaip paprastą vaisių pyragą su arbata, bet su sviestu man patiko labiau.
Kaip ir daugeliui, man irgi užkliuvo cukraus kiekis. Manau, galima būtų ir kiek pamažinti, tarkim iki 300 g.
Tešlai “maišyti” teks pasitelkti arba tikrai galingą mentelę/šaukštą arba paminkyti rankomis. Galite spėti, kad sausų ir šlapių produktų kiekio santykis nėra pats dėkingiausias ir tešla forma veikiau primena minkomą, nei pilamą į formą.
Prieskonių irgi kiek padidinau, tarkim iki 1 v. š.

Toliau – malonus valgymas. Saldus, nekietas, gana turtingas Paprastai pagaminamas ir labiau tinkamas prie arbatos, nei kavos puodelio.
Kaip jau ir minėjau, sviesto idėja man patiko ir siūlau taip pamėginti valgyti kiekvienam.

Airiškas džiovintų vaisių pyragas.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s