Pasta Alla Norma.

Oke. Fair enough. Velykos.
Šį kart keliavom į svečius, todėl nuo pagrindinio patiekalo gaminimo išsisukau. Kaip dėl deserto? Nėra kalbos. Negi visas tas laikas, galvojant, sprendžiant ir planuojant koks bus Velykų pyragas galėjo nueiti niekais? Nope. Ir po “galvojant, sprendžiant ir planuojant” nesislėpė joks 5 skirtingų sluoksnių tortas. Priešingai.

Varškės pyragas su vyšniomis.

Visi aikčiojo, griūvinėjo, ir vartėsi iš malonumo. Beveik nepadorus rezultatas palyginus su darbu. Nuotraukų nėra. Teks patikėti mano žodžiu ir kada išsikepti. O kada išsikepsit, tai jau visi galvos, kad esat savo srities asas. Dvi dienas pagyras girdėsite.

O paskui, kai viskas nurimsta ir į vietas grįžta, darbo dienos pavakariams – Pasta Alla Norma.  Patiekalo paruošimas užims tiek, kiek trunka pastą išvirti.

P1200499

Pasta Alla Norma
Fusilli alla Norma

alyvuogių aliejaus
2 česnako skiltelės, plonais griežinėliais supjaustytos
1 nedidelis baklažanas, supjaustytas kubeliais
skardinė (400 g) pomidorų savo sultyse
dosnus žiupsnis džiovintų raudonėlių
druskos, pipirų
300 g sraigtelio formos makaronų (visadaliai mano atveju)
130 g mocarelos rutuliukas
saujelė baziliko

Užkaisti vandenį su druska. Užvirus – sudėti makaronus ir juos išvirti.
Alyvuogių aliejų įkaitinti ir jame apkepti česnako griežinėlius, kol jie taps aukso spalvos. Sudėti pomidorus, raudonėlį ir pakaitinti apie 5-10 min., kol padažas sutirštės. Pagardinti druska ir pipirais.
Tuo tarpu atskirai aliejuje apkepti baklažano kubelius (apie 5 min.). Juos sudėti į pomidorų padažą ir laikyti šiltai.
Makaronus nusausinti, pasiliekant truputį nuoviro atskirame puodelyje.
Makaronus, plėšytus bazilikus ir plėšytą mocarelą sudėti į pomidorų padažą ir išmaišyti. Jei atrodo per sausai – įpilti truputį atidėto nuoviro nuo makaronų.
Sudėti į lėkštes. Pagardinti keliais baziliko lapeliais ir alyvuogių aliejum.

Skonis: 9.5/10

Ir prisikabinti nėra prie ko. Gana minimalistinė, greita ir kvapni. Sūrio perdozavimas irgi negresia. Jei jau labai ilgitės – keletas Parmezano drožlių tiks.
Jaučiuosi jau pasitinkanti šiltąjį sezoną.

Pasta Alla Norma.

2 komentarai “Pasta Alla Norma.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s