Avinžirnių sriuba su kviečių grūdais.

P1200532

Avinžirnių sriuba su kviečių grūdais
Chickpea Soup and Crushed Grains

Pagal receptą reikėtų pasirūpinti “farro perlato”, kas mano spėjimu būtų arti speltos grūdų. Perdėm paieškomis savęs nevarginkit ir taip pat sėkmingai naudokite kviečių (ar kitokius) grūdus.

Pesto padažui:
2.5 stiklinės petražolių
50 g kapario uogų
8 ančiuvų filė
150 ml alyvuogių aliejaus

Petražoles kruopščiai nuplaukite.
Sutrinkite su kapariais ir ančiuvais. Pabaigoje supilkite aliejų. Masę pagardinkite pipirais ir laikykite sandariai uždarytą iki patiekimo.

300 g avinžirnių, per naktį išmirkytų
500 ml vištienos sultinio
300 ml vandens
6 šalavijo lapeliai
3 laurų lapai
česnako skiltelė
1 v. š. alyvuogių aliejaus

Nuo išmirkytų avinžirnių pašalinti odeles (nėra būtina). Gerai perskalauti.
Sudėti į puodą kartu su sultiniu, vandeniu, prieskoniais, česnaku ir alyvuogių aliejum. Užvirti ir virti apie 40 min., kol avinžirniai bus minkšti.
Stiklinę avinžirnių atidėti, likusius sutrinti. Įmaišyti atsidėtus avinžirnius. Jei masė per tiršta, įpilti truputį vandens/sultinio. Pagal poreikį, pagardinti druska ir pipirais. Laikyti šiltai.

400 g speltos/kviečių grūdų
1 česnako skiltelė, susmulkinta
1 smulkintas čilis/ dosnus žiupsnis čili dribsnių
alyvuogių aliejaus
30 g rukolos (nebūtina)

Kol avinžirniai verda, perskalaukite grūdus ir lengvai juos sugrūskite grūstuvėje. Aliejuje pakepkite česnaką ir čili, kol suminkštės (apie 3-4 min.). Sudėkite grūdus, įberkite 1 a. š. druskos ir palaipsniui supilkite 800 ml karšto vandens (kaip rizotą gaminant). Virkite tol, kol kruopos bus pasieks jums priimtiną tekstūrą. Kviečių grūdus viriau apie 40 min., ir jie vis dar buvo gana intensyvaus kramtymo. Jeigu naudosite rukolą, ją į grūdus įmaišykite pabaigoje, kad sukristų.

Patiektį avinžirnių sriubą su grūdais ir paruoštu pesto.

Skonis: 9.5/10

Buvo visiškai gerai. Avinžirniai švelnūs, kreminiai ir kvapnūs. Gana tvirti grūdai suteikia tekstūros įvairovės, o pesto viską pagyvina. Intensyvus, žolinis, gaivus bei rūgštelėjęs. Skoniai aiškūs ir neblaškantys, o ir pats patiekalas kiek netikėtas.

Aš niekad nematau reikalo pakomentuoti, už ką 0,5 ar balas minusuotas. 
10 gauna visus lūkesčius aplenkę patiekalai. 9,5 atveju, viskas labai gerai, bet ir gauni tai, ko preliminariai tikėjais. 

Avinžirnių sriuba su kviečių grūdais.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s