Bananiniai keksiukai su vyšniomis ir vyšniniu maskarponės kremu.

Be gliuteno. (!) (Ne tai, kad man tai būtų itin aktualu, bet vistiek gražiai skamba). Su bananais. Ir vyšniomis. Ir (pagal pasirinkimą) namie pagaminta maskarpone.

Maskarponę pačiai išmėginti jau knietėjo seniai ir turiu pripažinti, kad “that’s a real thing”. Tai tikiuosi, kad ir jūs pasigaminsit. O dar galit pasigaminti ir naminę rikotą. Pati bandžiau, valgiau ir laiduoju, kad dalykas labai geras.

P1200547

Bananiniai keksiukai su vyšniomis ir vyšniniu maskarponės kremu
Gluten Free Banana Cherry Muffins with Cherry Frosting

120 g cukranendrių cukraus
80 g sviesto, kambario temperatūros
2 kiaušiniai
žiupsneils druskos
160 g ryžių miltų
2 a. š. kepimo miltelių
4 gerai prinokę vidutinio dydžio bananai
1/2 vanilės ankšties
200 g šaldytų vyšnių

Orkaitė – 180C. Pasiruošti 12 keksiukų formą ir ją “iškloti” keksiukų kepimui skirtais popierėliais.
Cukrų išplakti su sviestu iki purios kreminės masės. Po vieną įmaišyti kiaušinius.
Miltus sumaišyti su druska ir kepimo milteliais. Persijoti į tešlą ir išmaišyti. Įmaišyti trintus bananus, išskobtą vanilės ankšties minkštimą. Įmaišyti šaldytas vyšnias.

Masę paskirstyti į formeles, kepti įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 min. Ataušinti.

200 g maskarponės
50 g vyšnių džemo
30 g kreminio sūrio
10 g cukraus pudros

baltojo šokolado drožlių
karamelizuotų migdolų plokštelių

  • Vyšnių džemą galite nusipirkti, arba tiesiog pakaitinti likusias šaldytas vyšnias su trupučiu cukraus. Vyšnias sutrinkite ir 50 g tyrelės įmaišykite į kremą.
  • karamelizuotiems migdolams, keptuvėje pakaitinkite keletą arbatinių šaukštelių cukraus. Jiems ištirpus, sudėkite migdolų plokšteles, išmaišykite, kad migdolai pasidengtų karamelę ir perdėkite ant vėsios lėkštės ataušti. Jiems ataušus – susmulkinkite. Tą patį galite padaryti ir su lazdyno riešutais.

Maskarponę, vyšnių džemą, cukraus pudrą ir kreminį sūrį išsukti iki vientisos masės. Kremu papuošti jau ataušusius keksiukus. Pabarstyti migdolais ir baltu šokoladu.

Skonis: 10/10

Nei pridėsi, nei atimsi. Keksiukai kaip drėgna bananų duona, paskaninta vyšniomis, kad nebūtų taip nuobodu. Minkštas, švelniai saldus rožinis kremas visada būna vietoje ir laiku. Jei jau prisibijot maskarponės, drįsčiau pasiūlyti ją pakeisti nuvarvintu graikiniu jogurtu (nors pati šios taktikos nemėginau). Dar galima apsvarstyti sviesto pakeitimą kokosų sviestu.

Trumpai tariant, cupcake’ai pavyko šaunūs. Gaivūs, saldūs ir kreminiai. Rodos, patys tinkamiausi pavasariui.
Išsisaugau, nes gaminsiu. O ir jums siūlau.

Bananiniai keksiukai su vyšniomis ir vyšniniu maskarponės kremu.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s