Makaronai su žaliais žirneliais, mėtom ir rikota.

Fregola – pastos rūšies pavadinimas. Išvirusi (iš paveiksliukų) atrodo kaip stambūs, tvarkingi kuskuso perlai. Deja, tokios mačius niekur nebuvau, todėl bet kokia smulki pastos rūšis čia irgi tiks.

P1200556

Makaronai su žaliais žirneliais, mėto ir rikota
Fregola with Green Peas, Mint and Ricotta

1 1/4 stiklinės smulkios pastos
druskos
alyvuogių aliejaus
50-60 g šaltai rūkytos šoninės
vidutinis svogūnas, smulkintas
stiklinė balto vyno
2 1/2 stiklinės vištienos sultinio
šviežiai maltų juodųjų pipirų
stiklinė žalių žirnelių
2 v. š. smulkintų mėtų + papildomai patiekti
120 g rikotos

Priklausomai nuo pastos rūšies, o tiksliau, jos gaminimo laiko, galite ją apvirti iš anksto. Mano kriauklelėm reikėjo 4-8 min., todėl iš anksto aš jų neapviriau.

Žalius žirnelius naudokite šviežius arba šaldytus. Jei naudosite šaldytus, užpilkite juos karštu virintu vandeniu ir leiskite minutę pabūti. Vandenį nupilkite.

Aliejuje apkepkite smulkintą šoninę, kol paruduos. Sudėkite svogūną ir dar kepkite apie 5 min., kol svogūnas suminkštės.
Supilkite baltąjį vyną ir leiskite jam nuvirti (tai turėtų užtrukti 5-10 min.). Kai vyno jau beveik neliks, supilkite sultinį ir sudėkite pastą. Išmaišykite ir pavirkite apie 4 min., kol sultinys sutirštės. Sudėkite žalius žirnelius, smulkintas mėtas ir pakaitinkite dar apie 2 min. Jei reikia, pagardinkite druska ir pipirais.

Pastą dėkite į lėkštes. Pagardinkite ricotta, alyvuogių aliejum, šviežiai maltais pipirais ir keliais mėtų lapeliais.

Skonis: 9.5/10

Greita, lengva ir sotu. Iš esmės, tai greitai taps mano banaliu maisto “moto”.
Gaminimas yra lengvas ir gana greitas. Mėtos ir žirneliai kvepia gaiva ir pavasariu. Vegetarai gali apsieiti be šoninės. Jei rikota per švelni, galima pakeisti ožkos sūriu.

Komentuoti nėra ko, nes patiekalas anoks kosmosas. Greičiausiai kaip įsivaizduojate, taip ir bus.. Tik įpaišykit dar minimalią baltojo vyno išlikusią rūgštelę.

Makaronai su žaliais žirneliais, mėtom ir rikota.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s