Skrudintų lazdyno riešutų ir datulių batonėliai.

Patikėsit ar ne, bet tą dieną planavau kepti brownius. Sodrius, šokoladinius, pageidautina su karamelizuoto kondensuoto pieno intarpais. Lemiamą akimirką susimąsčiau, jog brownių, pasirodo, ne taip jau ir stipriai noriu. Gal ir retą brownie nenorėjimo akimirkos aplanko, bet būna. Visko būna.

Kažko saldaus ir sveiko. Švelniai traškaus. Jokio tešlos ir pyrago įspūdžio. Lengvo.

Prieš akis išniro ankščiau pastebėti datulių ir skrudintų lazdyno riešutų energijos “kąsneliai”. Pagalvojau, jog laikas jiems pats tinkamiausias.

Kelių dienų bėgyje, beabejo, vistiek iškepiau bananinių keksiukų su šokoladu.

P1200555

Energijos batonėliai
Energy Bites

1/2 stiklinės skrudintų lazdyno riešutų
1/2 stiklinės anakardžių
15 datulių
1 a. š. kakavos miltelių
1/4 stiklinės kanapių sėklų
1/2 a. š. vanilės ekstrakto
2 shot’ai espresso
žiupsnelis druskos
smulkintų kakavos pupelių

Skrudinant lazdyno riešutus nulupti odeles.
Datules užpilti karštu vandeniu ir leisti pastovėti 10 min., kad išbrinktų. Išimti, lengvai popieriniu rankšluosčiu nusausinti ir sutrinti į tyrelę. Perdėti į dubenį.
Sutrinti lazdyno riešutus, espresso, vanilę ir kakavą beveik iki tyrelės konsistencijos. Įmaišyti į datules.
Sutrinti likusius ingredientus (jei norite, kad sėklos kiek traškėtų tarp dantų, visai į vientisą tyrelę netrinkite). Juos įmaišykite į datulių ir lazdyno riešutų masę.
Nedidelį indą išklokite maistine plėvele. Sudėkite masę, ją “sutrombuokite” viršų, lengvai įspaudžiant, pabarstykite smulkintomis kakavos pupelėmis.
Dėkite į šaldytuvą bent jau 2 valandom.
Masę supjaustykite kvadratėliais ir laikykite šaldytuve.

Skonis: 9/10

Kol kas dar priklausau tai žmonių grupei, kuriai (beveik) žalliavalgiški saldumynai nepakeičia tikrųjų, bet retkarčiais tai gali būti labai malonus eksperimentas ir atotrūkis link sveikesnio pasilepinimo.
Maloniai saldūs, gana sotūs. Kakava, kakavos pupelės ir espresso prideda daugiau svorio ir solidumo. Pyragėliai minkšti ir netrapūs, kanapių sėklos traška tarp dantų. Be to, turiu įtarimą, jog jais nesunkiai galima sugundyti beveik kiekvieną.

Skrudintų lazdyno riešutų ir datulių batonėliai.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s