Lašiša su bulvėm ir pankoliais.

P1200568

Lašiša, bulvės ir pankoliai
Salmon and Potato al Forno

600 g šviežių bulvyčių
didelis pankolis
druska, pipirai
ryšulėlis petražolių, smulkintų
2 česnako skiltelės, smulkintos
alyvuogių aliejaus
15 g sviesto, pjaustyto

4 x 120 g lašišos filė
kelių mėtos šakelių, lapelius susmulkinti
nedidelė saujelė tarkuoto Parmezano
citrinos žievelė, nutarkuota

Orkaitė – 225C. Pasiruoškite didesnę skardą/kepimo indą.
Bulves gerai nuplaukite, perpjaukite per pus. Pankolį nuplaukite, nuraškykite viršūnėles ir jas atidėkite. Pankolį padalinkite į 8 skilteles.
Užvirkite didelį puodą pasūdyto vandens. Sudėkite pjaustytas bulves, pankolį ir pavirkite 6 min. Išimkite ir sietelyje nuvarvinkite. Sudėkite daržoves į kepimo indą.

Daržoves apibarstykite druska, pipirais, pabarstykite 1/2 kiekio smulkintų petražolių, sudėkite pjaustytus česnakus. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir sudėkite sviesto gabaliukus. Viską gerai išmaišykite ir dėkite kepti 30 min. į gerai įkaitintą orkaitę.

Kol daržovės kepa, pasūdykite ir papipirinkite lašišos gabaliukus.  Padarykite kiekviename lašišos gabaliuke kelias, 1 cm gylio įpjovas. Į įpjovas sudėkite likusias smulkintas petražoles ir mėtas.

Daržovėms apskrudus jas apibarstykite tarkuotu Parmezanu. Ant viršaus sudėkite lašišos gabaliukus odele į viršų, pabarstykite tarkuota citrinos žievele, lengvai pagardinkite aliejumi ir dar kepkite 15 min.

Iškepusią žuvį ir daržoves pagardinkite atidėtomis pankolių viršūnėlėmis. Patiekite.

Skonis: 10/10

Aš jau buvau primiršus apie tą gerą, patogų ir greitą būdą viską paruošti orkaitės skardoje. Apkepat daržoves, vėliau sudedat mėsą/žuvį/dešreles ir baigiat kepti. That’s it. Paprasta, greita, skanu. Priklausomai nuo to, kokias kombinacijas pasirinksit, tai dar ir solidų įspūdį sudaryti galite.

Lašiša pilnai iškepa, odelė apskrunda. Švežios bulvės, minkštas apskrudęs pankolis, lašišai pataikaujanti mėta. Taip gerai, kad net silpna.

Kepimas orkaitėje, rodos, truputį grįžta į namus. Ir nebūtina (netgi nepageidautina) viską palaidoti po grybų/sūrio padažais. Gana sveikai, grynai ir minimalistiškai, atiduodant deramą pagarbą kiekvienam produktui.

Lašiša su bulvėm ir pankoliais.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s